Política 24/05/2016

Pedro Sánchez ataca Podem pels seus vincles amb Veneçuela

Santamaría avisa que el pacte JxSí i la CUP hauria de servir d'exemple a evitar per a futures aliances després del 26-J

Ara
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. EFE

BarcelonaVeneçuela segueix tenint un lloc destacat en la precampanya de les eleccions del 26-J. Aquest dimarts ha estat el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, qui n'ha parlat per atacar Podem. En una entrevista a Antena 3, el dirigent socialista ha lamentat que el partit de Pablo Iglesias protesti perquè la resta de partits parlin de Veneçuela, quan el país sud-americà "va arribar a la política espanyola de la mà de Pablo Iglesias i Juan Carlos Monedero".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez ha anat més enllà en les seves crítiques i ha afirmat que Podem ha d'explicar el finançament d'una fundació vinculada al partit que presumptament va rebre diners del govern veneçolà. Segons el secretari general del PSOE, ha estat Podem qui ha posat Veneçuela al centre de la política espanyola, i ha recordat els vídeos que Iglesias i Monedero tenen penjats a internet "parlant del règim de Chávez i Maduro".

A més, ha desafiat Iglesias a explicar "com es possible que defineixi Arnaldo Otegi com un pres polític i en canvi es negui a condemnar la presó de presos polítics a Veneçuela". "Aquestes són les coses que els espanyols mereixen conèixer", ha conclòs Sánchez. El PSOE manté així un to dur amb Podem de cara a la campanya, i caldrà veure com afecta aquest fet a les relacions entre els dos partits de cara a explorar possibles aliances postelectorals.

Catalunya, l'exemple a evitar

Precisament de pactes postelectorals ha parlat també la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha fet una crida a evitar després del 26-J un pacte a l'Estat com el subscrit entre JxSí i la CUP a Catalunya. Segons la dirigent popular, les topades entre els dos grups independentistes mostren que "una cosa és guanyar una investidura i una altra, formar govern". "Això ens ho hem d'aplicar nosaltres també", ha avisat.

Dards d'Iglesias a Rivera pel viatge a Caracas

Tot i haver rebut els atacs de Sánchez, Iglesias ha dirigit els seus dards al líder de Ciutadans, Albert Rivera. El secretari general de Podem ha ironitzat sobre el viatge que Rivera ha fet a Veneçuela, i ha criticat que el partit taronja hagi anat a Caracas a "gastar una miqueta més de diners en el seu espot de campanya", en el qual "no es parlarà ni d'Espanya ni dels espanyols". Iglesias ha respost així a les paraules pronunciades pel president de Ciutadans, que només aterrar a Veneçuela ha afirmat que tots els partits polítics volen "ajudar al diàleg" excepte Podem.

stats