Política 27/10/2013

Navarro diu que la reunió de divendres amb Mas "va anar molt bé" però insisteix que no hi haurà consulta el 2014

El primer secretari del PSC afirma que altres dirigents també admeten en privat els dubtes sobre el calendari i els reclama sinceritat

Efe
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat aquest diumenge que la reunió que fa dos dies va mantenir amb Artur Mas i Alfredo Pérez Rubalcaba al Palau de la Generalitat "va anar bé". No obstant això, i en la mateixa línia del que va apuntar dissabte al consell nacional del PSC, ha insistit que no hi haurà consulta el 2014. Segons Navarro, altres dirigents polítics també ho pensen i ho admeten en privat, però l'únic que s'atreveix a parlar-ne tan clarament en públic és ell. Per això, el socialista els ha reclamat "sinceritat". Navarro ha fet aquestes declaracions després que Mas hagi refermat el seu compromís amb el calendari de la consulta aquest mateix diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tothom sap, i tothom ho diu en privat, malgrat que l'únic que ho diu en públic sóc jo, que el 2014 no hi haurà una consulta". Així de contundent s'ha mostrat aquest diumenge Pere Navarro. En la mateixa línia de la seva intervenció al consell nacional del PSC d'aquest dissabte, el líder dels socialistes catalans ha expressat els seus dubtes al voltant del calendari fixat pel referèndum, que, segons ell, no s'acabarà complint.

I ho ha fet després que el president de la Generalitat s'hagi mostrat "sorprès negativament" per les declaracions que Navarro va fer aquest dissabte i hagi refermat el compromís del Govern amb el calendari de la consulta. Com també ha fet Mas, el primer secretari del PSC ha reconegut que la trobada de divendres "va anar molt bé" i, segons ell, es van plantejar "sortides, solucions i portes obertes".

Malgrat això, Navarro ha insistit que l'any vinent no hi haurà referèndum perquè "el procés s'ha fet malament". En aquest sentit, ha argumentat que el Govern no pot obrir una negociació amb l'Estat "imposant una pregunta i una data" per a la consulta. En la seva recepta perquè el procés del dret a decidir arribi fins al final, el líder del PSC hi ha inclòs la necessitat de "sinceritat" per part dels dirigents polítics, així com que "es facin les coses bé". "Si es vol arribar fins al final", ha dit, "cal fer les coses bé des del principi". A més, Navarro ha advertit que el PSC no es mantindrà "submís" i "callat".

Desmentit a Tura

Sobre les declaracions que ha fet la socialista Montserrat Tura per justificar la seva marxa del consell nacional del PSC, en què ha acusat la direcció del partit de veure com un "greu problema" qualsevol pensament que discrepi de la seva línia política, Navarro ha replicat de manera rotunda que "la composició de l'executiva del partit i del consell nacional desmenteixen aquestes paraules". El primer secretari dels socialistes catalans no ha volgut donar més transcendència a la polèmica i ha afirmat que el país té problemes més greus en què concentrar-se.

"Lògic" que ERC entri al Govern

En un altre ordre de coses, i preguntat pels mitjans de comunicació abans de visitar la II Fira d'Economia Solidària de Catalunya, que se celebra aquest cap de setmana al recinte Fabra i Coats de Barcelona, el líder del PSC ha afirmat que seria "lògic" que ERC entrés al Govern perquè ja vota a favor de totes les propostes de CiU i s'hauria d'implicar més "sincerament" en l'executiu al qual dóna suport.

stats