PSC
Política 02/01/2011

Pia Bosch es mostra obertament partidària d'un grup propi del PSC a Madrid

La candidata del PSC a Girona veu "lògic que un partit que té la base en el municipalisme vagi traient de la pedrera del municipalisme els seus líders"

Acn
2 min
L'alcaldable del PSC per Girona, Pia Bosch

GironaLa candidata del PSC a l'alcaldia de Girona, Pia Bosch, s'ha mostrat obertament partidària d'un grup propi dels socialistes catalans a Madrid, una petició que han reclamat contundentment dirigents del PSC com els exconsellers Antoni Castells, Montserrat Tura o Ernest Maragall.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En sóc tan partidària que vaig ser la persona que en el darrer congrés del partit va portar l'esmena a la ponència marc", ha recordat Bosch, "que era una esmena de Girona perquè es creés el grup parlamentari". Bosch ha afegit que la va defensar personalment "fins al final". "La vaig portar a votació a l'últim congrés jo mateixa personalment, imagineu si en sóc partidària", ha assegurat.

Tot i aquest posicionament, Bosch ha afegit que aquesta és una decisió que "s'ha de prendre allà on s'ha de prendre" i ha admès que el grup propi "no és la clau de tot". Bosch, però, considera que el PSC ha de trobar "la manera de fer sentir la veu pròpia del socialisme català a Madrid" i ha afegit que el grup propi "és una de les millors maneres".

No "segrestar" debats

Bosch ha dit que el PSC viu moments de "debat profund i obert" després dels resultats de les eleccions al Parlament, els pitjors de la seva història. Un debat en el qual "s'ha de parlar de tot", segons ha assegurat. "En el congrés que hem de fer a la tardor s'ha de fer un debat en el qual no se segresti cap dels debats", ha advertit, "perquè no ens en sortirem si segrestem debats".

Tot i això, també ha dit que "difícilment" el PSC podrà construir "un país i un futur des de la divisió". "També hem de ser capaços de recordar que si hem arribat fins allà on estem, és perquè hem treballat des de la diversitat, amb una unitat de projecte sense excloure ningú", ha afegit, "però al mateix temps dibuixant alguns horitzons comuns que tothom ha de respectar un cop estan dibuixats i pactats".

La candidata socialista a Girona ha advertit que si el PSC no se'n surt "serà un mal moment" tant pel partit com per l'esquerra i ha remarcat que hauria de fer "pensar molt" veure com en altres països europeus "l'esquerra s'ha atomitzat i ha desaparegut". Així, ha advertit dels riscos si hi hagués divisions: "si comencem dividint-nos a l'interior és difícil que siguem capaços després de traslladar a la societat un projecte d'unitat civil, de cohesió social, que realment pugui donar unes esperances de progrés per a tota la societat".

"La pedrera del municipalisme"

Bosch aposta per començar fent un debat primer de projecte abans de parlar de lideratges. "Si posem el carro davant dels bous anirem pel camí del pedregar", ha avisat. En tot cas, Bosch ha recordat que el PSC és "un projecte municipalista" des del principi i veu "lògic que un partit que té la base en el municipalisme vagi traient de la pedrera del municipalisme els seus líders". En aquest sentit, ha recordat que tant Pasqual Maragall com José Montilla van ser "grans alcaldes" abans que presidents.

Pia Bosch substituirà a la primavera Anna Pagans com a cartell del PSC a l'Ajuntament de Girona.

stats