Política 30/03/2015

Podem assegura que no hi ha "línies vermelles" per facilitar la investidura de Díaz

"La pilota és a la teulada de la presidenta andalusa", assegura Ángela Ballester, secretària de coordinació executiva del partit

Efe
2 min
La candidata de Podem a les andaluses, Teresa Rodríguez. EFE

La secretària de coordinació executiva de Podem, Ángela Ballester, ha assegurat aquest dilluns que no hi ha "línies vermelles" en la negociació amb la presidenta andalusa en funcions, Susana Díaz, per facilitar la seva investidura i ha dit que el que han posat sobre la taula són propostes d'"higiene democràtica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins a una desena de vegades han preguntat els periodistes a Ballester en una roda de premsa si la dimissió dels expresidents Manuel Chaves i José Antonio Griñán és una de les condicions perquè Díaz pugui governar i la resposta ha estat la mateixa: "No són condicions, són propostes i estem oberts al diàleg".

La pilota, ha dit, "és a la teulada" de Susana Díaz, però no ha aclarit quina serà la postura de Podem si la presidenta no atén aquests requeriments, que són, a més de la dimissió dels expresidents, que no s'executin desnonaments sense donar una alternativa i la reducció d'alts càrrecs.

Segons ha respost també, Podem no es posiciona en aquest moment en el sí, el no o l'abstenció en aquest escenari de la votació de la investidura i ha insistit que la resposta l'ha de donar Díaz.

No negociaran amb ningú –ha deixat clar– sobre la base de "butaques o prebendes" sinó en funció dels interessos dels ciutadans. Com han fet altres dirigents de Podem, Ballester ha valorat l'"històric" resultat del seu partit a Andalusia, que ha passat de zero a quinze escons, però ha admès que "no és suficient".

És un resultat que apunta "una tendència" a aquest canvi que vol Podem, i en aquest objectiu, ha assenyalat, es bolcarà perquè aquest canvi "sigui real". Ballester ha afirmat que la candidata andalusa del seu partit, Teresa Rodríguez, té autonomia per fixar la posició del grup parlamentari que conformi Podem, i des d'aquesta competència que té ha estat qui ha analitzat els resultats electorals, i ha excusat així que encara no hagi comparegut el líder d'aquesta força, Pablo Iglesias, per fer-ho.

stats