Política 21/01/2015

La intendent del Palau de les Arts, Helga Schmidt, posada en llibertat després de passar a disposició judicial

La policia va escorcollar l'òpera de València buscant documentació que acredite el cobrament de comissions irregulars. L'exgerent del coliseu, Ernesto Moreno, també està en llibertat

Agències
2 min
Helga Schmidt, a l'interior del Palau de les Arts, acompanyada d'agents de la policia. / KAI FÖRSTERLING / EFE

ValènciaLa intendent del Palau de les Arts de València, Helga Schmidt –apartada temporalment del càrrec–, i l'exgerent de l'auditori, Ernesto Moreno, detinguts després deln registre de la policia judicial practicat ahir al coliseu valencià, han quedat en llibertat, sense que es coneguen encara els càrrecs que se'ls imputen, després d'haver passat ahir a disposició judicial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cap d'ells ha passat la nit en comissaria, segons ha informat hui el delegat del govern espanyol al País Valencià, Serafín Castellano, que ha dit desconèixer els delictes que se'ls imputen per part de l'autoritat judicial a tots dos, detinguts ahir per agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF). La recerca judicial està baix secret de sumari.

Helga Schmidt va abandonar ahir per la vesprada el coliseu valencià en un cotxe policial després de passar vàries hores retinguda per la policia, que va estar durant tot el dia escorcollant les oficines del teatre de la Ciutat de les Arts i les Ciències cercant documentació relacionada amb la investigació que realitza la Fiscalia Anticorrupció sobre presumptes irregularitats en la gestió de Helga Schmidt, a qui s'acusa d'haver cobrat comissions irregulars. També va ser detingut l'exgerent del Palau de les Arts, Ernesto Moreno, que posteriorment va temporalment un dels liquidadors de Radiotelevisió Valenciana.

Agents de la Policia, que van romandre durant vuit hores a l'interior del Palau de les Arts, van escorcollar l'òpera de València com a conseqüència d'una investigació per part de la Fiscalia arran de la denúncia d'un extreballador del coliseu i un informe de la Intervenció de la Generalitat que va detectar diverses irregularitats en relació a suposats cobraments relacionats amb els patrocinis.

L'informe de l'extreballador apuntava la possibilitat que la intendent del Palau, Helga Schmidt, hauria cobrat uns 500.000 euros en comissions irregulars que facturava als patrocinadors del coliseu valencià. Aquesta informació, junt a un informe de la Intervenció de la Generalitat Valenciana de 2013 que detectava algunes altres irregularitats en la gestió van ser lliurats pel govern valencià a la Fiscalia, que és qui està duent a terme la investigació.

A més, fa poc s'ha encarregat a la direcció econòmica i administrativa del Palau de les Arts que realitze un informe amb tota la documentació sobre la relació entre el coliseu i la societat Patrocini de les Arts (l'empresa que va cobrar per la consecució de patrocinis al teatre).

stats