Política 14/10/2015

Pressió a Rajoy per a un debat electoral a quatre

M.f.f. / F.c.
1 min
El president Mariano Rajoy  A Nova York.

MadridEls debats electorals de les generals han sigut tradicionalment un cara a cara entre el bipartidisme. Però el panorama podria canviar durant la campanya del 20-D. A Madrid creix la pressió al PP per celebrar un debat a quatre, entre Mariano Rajoy, Pedro Sánchez, Albert Rivera i Pablo Iglesias. Populars i socialistes intenten preservar el format tradicional i, si no és així, obrir el debat a tots els partits i no només a Ciutadans i Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer a carregar ahir va ser el líder de C’s, que va advertir el PP i el PSOE que qui vol governar un país “no es pot amagar”. S’hi va afegir el secretari general de Podem, que va enviar una carta a Rajoy, Sánchez i Rivera reptant-los a un debat a quatre amb l’única condició que les preguntes no fossin pactades. Des del PSOE també van optar per enviar una carta, però als 16 partits amb representació parlamentària -excepte Amaiur- més C’s i Podem, amb la voluntat de “debatre de tot i amb tots” i amb diferents formats.

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va defensar el format clàssic, perquè Sánchez i Rajoy “són les persones que han tingut un paper destacat aquests quatre anys”. Tot i això, no va descartar altres formats. El ministre de Sanitat i exportaveu a la cambra baixa, Alfonso Alonso, va sumar-se a la proposta del PSOE i va demanar “debats plurals”, que no tanquin la porta a altres partits. Des d’IU consideren una “barbàrie” que Podem i C’s els vulguin obviar.

stats