Política 01/10/2017

Puigdemont acusa l’Estat de voler generar un clima de violència a Catalunya, en una entrevista a Al Jazeera

El president creu que seria irresponsable que ordenessin la seva detenció

Ara
1 min
Carles Puigdemont: “Estic disposat a debatre amb Rajoy sobre com hem arribat fins aquí”

Barcelona"És inconcebible que gent pacífica que s’expressa pacíficament pugui ser reprimida de manera violenta". El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va expressar d’aquesta manera en una entrevista a Al Jazeera, publicada aquest dissabte a la nit, en la qual va acusar el govern espanyol de voler generar un clima de violència a Catalunya. "En els últims sis anys hem organitzat manifestacions amb milions de persones sense cap incident violent. Ara, que tenim deu vegades més policia, hauríem d’estar espantats per la violència? És molt sospitós", va apuntar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La pregunta, segons ell, hauria de ser si algú està interessat a generar un clima de violència a Catalunya per atacar la reputació d’un moviment que expressa la seva opinió de forma pacífica. "No hi ha violència. Si algú té aquesta temptació no s’estarà fent cap favor i no estarà fent cap favor a Europa", va explicar.

El president també va respondre diverses preguntes al voltant de les possibles conseqüències penals de l’1-O. "Acceptem tota la responsabilitat, però seria molt irresponsable respondre a una aspiració política amb sentències de presó", va lamentar en referència a les querelles presentades contra tots els membres del Govern.

"No soc un delinqüent. No soc un criminal. No soc responsable de sedició. Normalment els cops d’estat no es fan amb paperetes, sinó amb pistoles", va remarcar durant l’entrevista. Puigdemont també va considerar que seria un "gran error" que l’acabessin detenint i jutjant en lloc de resoldre el conflicte políticament.

stats