Política 06/07/2015

Rajoy: "Tsipras ha de negociar ràpidament i complir els compromisos"

El president espanyol ofereix "solidaritat" a Grècia però a canvi de "responsabilitat"

Ara
1 min
Mariano Rajoy ha rebut aquets dilluns a la Moncloa la presidenta de Suïssa. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, vol una sortida ràpida a la situació creada després de la victòria del 'no' al referèndum de Grècia. Diu que el moment d'incertesa actual no és bo per a ningú i, per això, anima el primer ministre grec, Alexis Tsipras, a "negociar ràpidament i complir els compromisos" seguint l'exemple, diu, d'altres països rescatats com Portugal i Irlanda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En qualsevol cas, creu Rajoy que ara la pilota està al terrat de Grècia, que és qui ha de moure peça. Demà dimarts, viatjarà a Brussel·les per participar en una reunió del Consell Europeu.

En una entrevista a Telecinco, el cap de l'executiu ha ofert de nou "solidaritat" a Tsipras a canvi de "responsabilitat", en línia amb el que ha dit aquest dilluns la cancellera alemanya, Angela Merkel.

Ha admès que la sotragada grega afectarà Espanya però menys que si no s'haguessin fet reformes durant aquesta legislatura. Garanteix que en qualsevol cas l'Estat continuarà sent "part fonamental" d'un euro que no es trencarà.

stats