Política 30/03/2011

Ridao acusa Zapatero de "carregar el mort" del deute públic a les autonomies

Esquerra i Iniciativa retreuen al Congrés al president espanyol que abraci sense objeccions les obligacions del Pacte de l'Euro

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Ridao, ha lamentat que Zapatero vulgui "carregar el mort a les autonomies" del dèficit i el deute públics espanyol. Segons el polític independentista, l'Estat n'acumula "cinc vegades més" que les comunitats autònomes. Ridao ho ha dit en referència a l'enduriment de l'estabilitat pressupostària que impulsa el govern espanyol que obligarà per llei l'Estat i que condicionarà les autonomies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel diputat d'ERC, Zapatero ha optat per no imposar aquest sostre de despesa a les autonomies perquè no pot i ha assegurat que això és el que voldria la cancellera alemanya Angela Merkel i el líder del PP, Mariano Rajoy. A més, ha recordat que "no és lògic ni desitjable homogeneïtzar un mateix objectiu de dèficit" per a totes les autonomies perquè algunes, com Catalunya, pateixen una situació de dèficit fiscal.

Des d'ICV, la seva portaveu, Núria Buenaventura, ha qualificat les directrius del Pacte de l'Euro com "una nova agressió del neoliberalisme" i ha acusat Zapatero d'abraçar una pèrdua de drets, començant pels salaris dels treballadors, "inadmissible". Per la diputada ecosocialista, el president espanyol ha optat per fer-se "la foto al costat dels que retallen drets a Europa i dels poderosos a la Moncloa", en referència a la reunió que va mantenir, dissabte passat, amb els grans empresaris i els banquers espanyols.

stats