Política 15/02/2012

Rajoy “homogeneïtzarà” els sous dels alcaldes i els regidors

També establirà un marc de referència dels salaris dels alts càrrecs

Efe
1 min

MadridEl govern espanyol "homogeneïtzarà" les retribucions dels càrrecs electes locals i establirà un marc de referència dels salaris dels alts càrrecs, segons ha anunciat avui el president, Mariano Rajoy, en la sessió de control al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, el cap de l'executiu espanyol ha donat resposta a la portaveu d'UPyD, Rosa Díez, que li ha reclamat mesures per millorar la "qualitat" de la democràcia i combatre la "desafecció" que la ciutadania "sent cap a la política".

Actualment, els sous dels alcaldes varia notòriament, segons la ciutat. L'ARA va recopilar en un reportatge, a principis del 2012, el sou que reben del seu ajuntament els alcaldes de municipis de més de 30.000 habitants, amb uns resultats sorprenents. L'anàlisi de les nòmines revelava, entre altres dades, que els alcaldes de ciutats petites cobren més que els de capitals de demarcació.

En la sessió d'avui, Rajoy ha afirmat que l'executiu espanyol està adoptant diverses iniciatives, algunes ja en marxa, en matèria d'austeritat, un aspecte al qual dóna "molta importància", perquè es tracta de "respectar" els recursos dels contribuents.

stats