Política 03/05/2015

Rajoy reivindica la centralitat i la moderació enfront de Ciutadans

J.r.
2 min

MadridMariano Rajoy va suavitzar ahir els atacs a Ciutadans -l’etapa de les majories absolutes s’acaba- però va picar l’ullet al votant de centredreta fent bandera de la centralitat i de la moderació. Enfront dels que són “esclaus de les modes”, en una referència implícita al partit d’Albert Rivera, el president del govern espanyol va reivindicar els valors que inspiren la trajectòria de la formació conservadora. Segons va dir en un acte a Toledo, el PP té els peus clavats en la “moderació” perquè és la força “central de la democràcia i pivot de la defensa de les llibertats”. Aquest ADN polític i la feina feta en matèria econòmica seran suficients, a parer seu, per guanyar les eleccions autonòmiques i locals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat que a les seves files molts dubten que aquesta estratègia permeti mobilitzar l’electorat desencisat -el sector de més a la dreta demana una confrontació ideològica oberta amb la nova esquerra alternativa-, el cap de l’executiu va deixar clar que no pensa virar el discurs: “Som el partit que tot espanyol associa amb el creixement i la creació d’ocupació”, va assegurar. Convençut que el vent de la recuperació els va a favor, va proclamar que una nova victòria dels populars els permetrà dir “missió complerta” en matèria econòmica. En canvi, considera que si torna a governar el PSOE hi ha el risc de repetir les receptes que van portar a una “etapa de malson”.

Buscant escorar C’s a l’esquerra, la candidata a la presidència de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, va oposar-se a la idea de Rivera d’obrir el debat sobre la legalització d’algunes drogues, com el cànnabis. “La droga és dolenta i no la volem legalitzar”, va avisar. Per a Rajoy, l’altra diferència és que el PP té les mans lliures per fer i desfer.

Per seduir el seu electoral, Cospedal va anunciar també un seguit de promeses en forma de rebaixes fiscals. Així, si es manté en el càrrec, afirma que reduirà l’IRPF i augmentarà les deduccions per les despeses en llars d’infants i escoles.

stats