CONFERÈNCIA DE PRESIDENTS
Política 02/10/2012

Rajoy i els 'barons' del PP rebutjaran aquest dimarts el procés sobiranista

Els presidents autonòmics del PP aprofitaran la conferència al Senat per dir 'no' a Mas, però aquest optarà per centrar-se en el repartiment del dèficit

Oriol March / Joan Rusiñol
1 min
RAJOY DEIXA FER EL PARTIT  Presidents autonòmics del PP, com el gallec Núñez Feijóo, lideren l'ofensiva contra el nou cicle sobiranista.

Barcelona / MadridArtur Mas participarà aquest dimarts al Senat en una de les reunions més incòmodes de la seva carrera política. Tot just tres setmanes després de la manifestació multitudinària de l'Onze de Setembre, Mas es reunirà amb la resta de presidents autonòmics de l'Estat -majoritàriament del PP- en una cita que estarà liderada per Mariano Rajoy. Un exemple de l'actitud que es trobarà Mas avui: "Vaig a Madrid a fer front al sobiranisme català", va proclamar ahir el president d'Extremadura, José Antonio Monago, una de les veus habituals més crítiques amb Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però el president de la Generalitat no té intenció de traslladar reivindicacions nacionals en aquesta trobada. Considera que el procés cap a l'estat propi ha de seguir uns altres camins -per això ha convocat eleccions per al 25 de novembre- i centrarà les seves intervencions a la conferència dels presidents a denunciar el "repartiment desigual" del dèficit que fa l'Estat amb les comunitats autònomes.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium.

stats