Política 16/03/2015

CiU assegura que "no ha tractat" la nova crisi interna en la reunió de la cúpula de la federació

Duran no ha assistit a la cita per "motius personals". Els nacionalistes celebraran un consell nacional conjunt el proper 18 d'abril per encarar les eleccions municipals

Oriol March
1 min

BarcelonaCiU "no ha tractat" la nova crisi interna oberta a la federació en la reunió de la cúpula de la federació que s'ha celebrat aquest dilluns. Així ho ha assenyalat el secretari general de CiU, Ramon Espadaler, en roda de premsa. "La direcció s'ha fet seu el comunicat emès divendres passat", ha indicat Espadaler en referència al document consensuat fa tres dies en què es demanava "respecte" als dirigents del partit de cara a l'autonomia de cada formació de la federació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Apel·lem a la bona entesa de la federació. Sempre es vol treure punta a les declaracions. Del que estem parlant ara és que hi ha eleccions. Volem que es valori la feina que s’ha fet", ha afegit el secretari general adjunt de CiU, Lluís Corominas, en referència a les declaracions d'alcaldes de CDC contra el líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida. Duran, de fet, no ha anat a la reunió que ha mantingut la direcció.

Espadaler ha volgut expressar el "respecte" d'Unió a la signatura, per part de Convergència, d'un preacord amb ERC, MES i EUiA pel full de ruta sobiranista de cara a les eleccions del 27 de setembre. "I CDC respecta que Unió decideixi de forma sobirana la seva estratègia en la consulta interna el proper 14 de juny", ha apuntat el també conseller d'Interior.

La reunió de la direcció de CiU també ha servit per nomenar els coordinadors de campanya de cara a les eleccions municipals. Seran el mateix Espadaler, per part d'Unió, i Corominas per part de CDC. La federació celebrarà un consell nacional conjunt el proper 18 d'abril per encarar les eleccions municipals. Les candidatures de CiU a aquests comicis locals es presentaran aquesta setmana juntament amb els "eixos fonamentals" de la campanya.

stats