Política 12/06/2017

Reguant substituirà Garganté a l’Ajuntament de Barcelona

La diputada del Parlament no s'incorporarà a l'Ajuntament fins al 2 d'octubre, després del referèndum

Mireia Esteve
2 min
La diputada de la CUP Eulàlia Reguant  va comparèixer ahir al Parlament.

BarcelonaLa diputada de la CUP Eulàlia Reguant serà l’encarregada de substituir el fins ara regidor a l’Ajuntament de Barcelona Josep Garganté. El ple del 26 de maig va ser l’últim del regidor anticapitalista, que al mes d’abril va anunciar que deixaria el seu càrrec públic al consistori barceloní. De fet, Garganté va assumir la regidoria amb la condició de poder-hi renunciar al cap de dos anys. Reguant era la quarta de la llista de la CUP a les eleccions municipals del 2015 i l’organització ha decidit respectar l’ordre establert i que l’actual diputada s’incorpori “de manera gradual” a l’equip municipal de la CUP de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Garganté, per la seva banda, seguirà representant la CUP al consell d’administració de TMB i tornarà a fer jornada completa a l’empresa pública com a conductor d’autobús.

Garganté deixarà de ser regidor

El canvi proposat pel secretariat nacional i municipal de la CUP, però, l’haurà de validar dijous la militància cupaire de Barcelona a través de l’assemblea de la mesa política de la CUP Capgirem Barcelona, a més del grup d’acció parlamentària (GAP) -format per les organitzacions que donen suport a la formació cupaire-. Eulàlia Reguant és diputada al Parlament des de les eleccions del 27 de setembre del 2015, s’ha encarregat de les qüestions econòmiques al grup parlamentari i també ha sigut una de les negociadores dels pressupostos amb el Govern.

Tot i incorporar-se al consistori barceloní, l’escó a la cambra catalana no el deixarà fins al 2 d’octubre, l’endemà del referèndum que prepara el Govern. S’anirà incorporant gradualment a l’Ajuntament de Barcelona entre el juliol i el setembre i durant aquests dos mesos compaginarà els dos càrrecs.

Situació “d’excepció”

Una situació que la mateixa Reguant va admetre ahir, en declaracions a l’ACN, que és una “excepció” que respon al “moment excepcional” que viu la política catalana, i va continuar defensant la no duplicitat de càrrecs -“si es té un càrrec, que només se’n tingui un”- que la CUP té establerta en el seu codi ètic. “És important que la militància ho vegi igual, el codi ètic diu el que diu [sobre duplicitats] i estem proposant de fer una excepció atenent al moment polític; la militància pot decidir no veure-ho igual i la proposta haurà de ser una altra”, va explicar l’actual diputada i futura regidora. Reguant va assegurar que la seva vacant no perjudicarà el grup parlamentari perquè la dinàmica de la CUP no es basa en els noms: “No és tant de persones sinó de projecte polític, que no es veu modificat en cap cas”.

La CUP encara no ha decidit qui substituirà Reguant al Parlament partir del 2 d’octubre. La següent a la llista del 27-S va ser Anna Gavaldà, exalcaldessa de Sant Pere de Ribes.

stats