Política 25/04/2016

Ricardo Costa apunta a Génova pel finançament irregular del PP valencià i demana la declaració de Rajoy en el judici de Gürtel

El que va ser secretari general del PP valencià eludeix la seva responsabilitat dient que la direcció del partit a Madrid controlava els comptes

Ara
2 min
El diputat autonòmic i ex secretari general del PP de la Comunitat Valenciana Ricardo Costa arribant a la seu del TSJ valencià per la seva imputació en la trama Gürtel.

ValènciaL'exsecretari general del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Ricardo Costa, assenyala directament a la direcció estatal de la formació com a responsable del control del finançament de les campanyes electorals. Costa, que està processat pel cas Gürtel i s'enfronta a una possible pena de presó de set anys i nou mesos per falsedat en document i per finançar amb "almenys" 3.461.984,16 euros en negre tres campanyes electorals els anys 2007 i 2008 al costat d'altres dirigents d'aquest partit nomenats per Francisco Camps, eludeix tota responsabilitat del control dels comptes electorals del PP valencià i demana l'arxiu de la causa oberta contra ell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la informació que avança aquest dilluns la Cadena SER, el que va ser persona de confiança de Camps al partit assenyala en el seu escrit de defensa que ell no tenia cap "responsabilitat en la gestió econòmica i administrativa" de les campanyes de les eleccions municipals i autonòmiques del 2007 i generals del 2008 que estan sota sospita d'haver-se finançat de manera irregular a través de l'empresa Orange Market.

Ricardo Costa, en aquest sentit, afirma que el finançament sempre va ser "competència del PP nacional", que fins i tot nomenava el responsable dels comptes. L'exsecretari general del PPCV recorda que en els anys investigats els gerents del PP eren Ángel Acebes, el 2007, i per als comicis de 2008 ostentava aquest càrrec la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

Declaracions

Ricardo Costa demana en el seu escrit l'interrogatori de 32 testimonis en el judici pel finançament il·legal del PP valencià, entre els quals, persones tan importants com el mateix president del partit, Mariano Rajoy; la secretària general, María Dolores de Cospedal; l'actual tresorera, Carmen Navarro; l'extresorer Luis Bárcenas, i l'exgerent, Cristóbal Páez. Costa també demana la compareixença com a testimonis d'antics càrrecs del PP valencià com Serafín Castellano, Víctor Campos o Fernando de Rosa.

stats