Política 07/07/2015

Rivera avisa Mas que el seu vaixell "cada cop té menys tripulació i va contra les roques"

El líder de C's lamenta que l'executiu actuï com un "comitè per a la secessió" i afirma que la solució als problemes no és "un nou passaport" sinó "un nou govern"

Acn
2 min

BarcelonaEl president de C's, Albert Rivera, ha decidit no valorar els canvis que Artur Mas ha introduït al Govern i s'ha centrat a criticar la deriva independentista de l'executiu, que l'està deixant "més sol". "Cada cop té menys tripulació i el vaixell va cap a les roques", ha advertit des de l'hemicicle del Parlament. El president de C's ha recordat com fa tot just dos anys Mas parlava del dret a decidir com un projecte compartit pel 80% de la població, inclosos partits com PSC i ICV. "Ara queda una part del seu partit i ERC", ha destacat. Rivera ha qualificat el Govern de "comitè per a la secessió" i ha afirmat que la solució als problemes dels catalans no és "un nou passaport" sinó "un nou Govern".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Rivera, C's es marca l'objectiu de guanyar les properes eleccions al Parlament i formar govern a Catalunya. Les prioritats d'aquest executiu serien les de "combatre l'atur i la corrupció i millorar l'economia", qüestions que els ciutadans situen al capdavant dels problemes del país, segons les enquestes. El president de C's creu que el procés sobiranista ha relegat a un segon pla totes aquestes qüestions.

El futur govern català també haurà de recuperar la "confiança" de les institucions. "Fent les mateixes coses no aconseguirem fer res de diferent. Cal que entri gent nova que treballi per aquest projecte comú espanyol i europeu", ha afegit. Per recuperar la confiança en les institucions és necessari també "que CDC es refundi i faci net de la corrupció".

Per al candidat de C's a les properes eleccions generals, el debat d'aquest dimarts no és res més que el relat del "trencament de CiU". "Estem davant la fractura de la federació", ha recordat. Per això, ha decidit no opinar –com la majoria dels presidents de grup– sobre els nous consellers i ha dedicat el seu discurs a carregar contra el full de ruta de CDC, "que vol dividir la societat catalana, dividir Catalunya i Espanya i acaba dividint-se internament".

Per últim, Rivera ha reconegut que no només Catalunya ha de canviar, sinó que també ho ha de fer Espanya. "Estem disposats a treballar pel nostre país, pel gran i pel petit", ha subratllat.

stats