Política 19/04/2015

Rivera no pactarà amb Podem fins que no aclareixi de manera "nítida i clara" la seva posició sobre la independència

Ciutadans prioritzarà els pactes amb el PSC i el PP a Catalunya

Europa Press
1 min
Albert Rivera, en un acte electoral aquest diumenge. EFE

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha exclòs la possibilitat de pactar amb CiU i ERC en les municipals i autonòmiques, i amb Podem ho supedita al fet que aclareixin de manera "nítida i clara" la seva posició sobre la independència de Catalunya. Així ho ha dit en una entrevista a Europa Press, en què ha pronosticat que el seu partit haurà de seure amb PP, PSOE i Podem per sondejar possibles pactes a Espanya, però que a Catalunya la política d'acords serà diferent perquè hi entra en joc el factor independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit, "és impossible plantejar-se un acord amb Artur Mas o Oriol Junqueras perquè han renegat una convivència entre tots els catalans i la resta d'Espanya". "Plantegen trencar el país i aixecar fronteres entre espanyols". Per tant, a Catalunya prioritzaran els pactes amb el PSC i el PP. A més, ha dit que la divisió entre Unió i CDC seria "una bona notícia", però no creu que passi perquè després de 30 anys de federar-se "tenen molts morts comuns a l'armari".

Acusa Mas d'utilitzar la Diada "políticament"

Rivera ha criticat que l'independentisme utilitzi la Diada "aquest any més que mai" per dividir els catalans, i ha acusat Mas de calcular les eleccions catalanes per "utilitzar l'Onze de Setembre políticament".

"Artur Mas passarà a la història pel fet de ser el president que ha dividit la societat catalana en dos bàndols, cosa que no passava aquí des de la Guerra Civil des d'un punt de vista polític i social", i ho acabarà pagant a les urnes, ha vaticinat.

stats