Política 28/03/2013

Sánchez-Camacho insta Mas a decidir entre ERC o seguir dialogant amb Rajoy

La líder del PPC demana "constància" i "lleialtat" a Mas en la represa del diàleg amb l'executiu espanyol

Efe
2 min
La caverna mediàtica  carrega contra els Mossos

BarcelonaLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest dijous al president de la Generalitat, Artur Mas, que aprofiti "la nova etapa de diàleg sincer, lleial i recíproc" amb l'executiu espanyol, i l'ha instat a escollir entre negociar amb la Moncloa o seguir amb ERC. "Mas ha d'optar entre l'agenda independentista o l'agenda constructiva amb el president del govern [espanyol], Mariano Rajoy, per treure Catalunya de la crisi. Ha de deixar de nedar entre dues aigües", ha afirmat Sánchez-Camacho en una entrevista a EFE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder popular ha valorat "molt positivament" que s'hagi produït aquest primer contacte entre els presidents català i espanyol, però ha demanat constància a Mas: "El diàleg ha de ser llarg, estable i sostingut en el temps, i cal centrar-se en la prioritat, que és treure Catalunya de la crisi".

Segons Camacho, aquest diàleg institucional s'ha de basar en la "lleialtat mútua i dins del marc de la legalitat", i, a més, ha de perseguir l'objectiu d'obtenir un millor sistema de finançament per a Catalunya i els recursos necessaris perquè la Generalitat pugui respondre a les seves obligacions, ha dit.

La presidenta del PPC creu que Mas té poques opcions, perquè "l'única cosa que li permetrà sortir de la crisi econòmica és pactar amb el govern [espanyol]", mentre que "ERC i el procés independentista només l'enfonsaran". "Si vol canviar de rumb per restablir ponts amb Madrid, ha de trencar amb els republicans", ha remarcat.

Camacho ha admès que és "molt difícil recuperar la confiança" amb CiU, de manera que descarta que pugui reeditar-se una col·laboració parlamentària com la de l'última legislatura, "ni tan sols si Mas abandonés el procés independentista", però estén la mà al Govern per facilitar el diàleg amb l'executiu espanyol.

"El PPC jugarà un doble paper de facilitador per construir un diàleg i una aliança forta entre governs, per recuperar l'economia, i serà també l'únic partit que exerceixi una oposició ferma contra el procés independentista", ha afirma Sánchez-Camacho, davant "un PSC més venut al nacionalisme d'Artur Mas que prop de la línia de Carme Chacón, més pròxima al que diu el PP", ha dit.

El suport del PPC per al diàleg institucional no serà gratuït, sinó que requerirà, a més de l'abandonament del procés independentista, un full de ruta basat en la presentació immediata dels pressupostos del 2013, rebaixar els impostos que inclou el pacte de legislatura amb ERC, reduir de l'ordre del 25% les empreses públiques i presentar reformes estructurals en matèria laboral, ha explicat Camacho.

stats