Política 29/08/2011

Alícia Sánchez-Camacho: "Estem disposats a negociar que els catalans no segueixin pagant tant"

La presidenta del PP a Catalunya diu que "Catalunya té un dèficit fiscal molt elevat" però matisa que "hi ha marge per abaixar els impostos interns". Sánchez-Camacho avança que no anirà de cap de llista al Congrés i que no li interessa ser ministra

Redacció
2 min
La líder del PP català, Alícia Sànchez-Camacho / ORIOL MARCH

BarcelonaLa presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit, en una entrevista avui al programa "El món a RAC1", que el PP està disposat a negociar "que els catalans no segueixin pagant tant" i ha reconegut prèviament que "cal gestionar millor el pressupost de la Generalitat i abaixar els impostos que calguin perquè Catalunya té un dèficit fiscal molt elevat". Tanmateix, ha dit que "l'autogovern també vol dir abaixar impostos". La presidenta del PP català ha avançat que quan l'economia es recuperi "hem de renovar el model de finançament per establir els límits del dèficit fiscal". Sánchez-Camacho s'ha mostrat dialogant en aquest aspecte però ha destacat que primer de tot cal sortir de la crisi econòmica perquè "si el Govern no recapta diners, no els podem repartir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, la dirigent popular ha avançat que no anirà de cap de llista del PP per Catalunya a les eleccions generals del 20-N. "El meu compromís està en el lloc i la responsabilitat que tinc al partit i al Parlament de Catalunya", ha dit quan se li ha preguntat si aniria de número 1 a les llistes populars. Sobre el nom del possible candidat s'ha limitat a comentar que "Jorge Fernández Díaz seria un extraordinari candidat, però també d'altres, com Jorge Moragas". Pel que fa a la possibilitat d'ocupar un ministeri en el cas que el Partit Popular guanyés les eleccions, la dirigent catalana ha respost en la mateixa línia, i ha deixat clar que el seu interès prioritari és ser a Catalunya.

Parlant de com sortir de la crisi econòmica, s'ha abordat la possibilitat d'introduir més impostos a les grans fortunes, com passarà a França. Sobre aquest tema Sánchez-Camacho ha dit que ella sempre ha cregut "en una fiscalitat progressiva". "Els que més tenen més han d'aportar-hi, però no crec que s'hagi de fer amb un impost especial per als rics" ha dit, i ha matisat que el que cal fer ara és "abaixar els impostos per incentivar l'economia; és la clau per fer pujar el consum i dinamitzar l'economia".

Reforma constitucional

Sobre la qüestió de la reforma de la Constitució, la presidenta del PP català ha dit que "el més important en temps de crisi és arribar a grans consensos i grans acords", i ha demanat als partits que no intentin "aprofitar aquesta reforma per coses que no toquen en aquest moment; no es poden intentar encabir-hi coses que no vénen al cas", ha sentenciat.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Pel que fa a les prioritats del PP en cas de guanyar les eleccions generals, la dirigent popular ha dit que "caldrà dur a terme moltes reformes, vindran moments difícils però no farem retallades traumàtiques, gestionarem bé el país, i ho farem traient despeses supèrflues, no prioritàries, perquè cal mantenir aspectes tan bàsics com la sanitat, l'educació i els serveis socials".

stats