Política 25/03/2015

Societat Civil Catalana relaciona ICV i el Front Nacional francès per les seves ideologies "totalitàries"

El vocal de Societat Civil Catalana (SCC) Francesc Moreno afirma que hi ha "línies de connexió estretes" entre les dues formacions

Efe
2 min
La presentació del llibre 'Esperando a Noé', de l'exdiputat del PSC Joan Ferran. / @Societatcc

BarcelonaEl vocal de Societat Civil Catalana (SCC) Francesc Moreno ha relacionat aquest dimecres ICV i el Front Nacional francès per les seves ideologies "totalitàries" i "extremes". Representants de l'entitat es van reunir dijous passat amb CiU i ICV-EUiA al Parlament per demanar-los explicacions per les queixes generades arran de l'entrega a SCC del premi del Parlament Europeu. La plataforma també va reclamar als ecosocialistes que retiressin una proposta de resolució en contra d'aquest guardó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la presentació del llibre 'Esperando a Noé', de l'exdiputat del PSC Joan Ferran, Moreno ha subratllat les "línies de connexió estretes" entre ICV i el Front Nacional en l'"extrem" de les seves ideologies, que ha qualificat de "totalitarismes". A l'acte hi ha assistit com a públic el president de SCC, Josep Ramon Bosch, i l'exdiputat de Ciutadans Jordi Cañas. Moreno també ha descrit el procés sobiranista com a "producte d'un partit", en referència a CiU.

Per la seva banda, l'exdiputat del PSC Joan Ferran ha qualificat de "canallada" la proposta d'ICV de retirar el guardó a SCC i ha considerat "indigne" que "parlamentàriament" es facin aquestes accions. Les crítiques a ICV-EUiA han continuat, en aquesta ocasió, contra el membre de la mesa del Parlament David Companyon, pel seu canvi de "fe" al nacionalisme, quan, segons Ferran, el diputat fa pocs anys era un "internacionalista trotskista".

Al seu torn, el vicepresident de SCC, Joaquim Coll, ha criticat l'"oportunisme" del procés sobiranista, que ha servit per "justificar" les retallades, i ho ha considerat un "relat fallit" que no va permetre a CiU aconseguir un pacte fiscal ni quotes de poder. Coll ha acusat el partit d'Artur Mas (CDC) d'"encendre" la gent a l'entorn del debat sobiranista per poder "avançar eleccions", i tot això basat en l'"oportunisme" del Tricentenari, per justificar el relat sobiranista.

stats