Política 04/03/2015

La comissionada per a la Transparència: "No és una operació de maquillatge, ni de màrqueting, no hi ha marxa enrere"

Núria Bassols es compromet a tenir millorat el portal web a l'estiu. Diu a TV3 que l'aplicació de la llei de la Transparència permetrà lluitar contra el tràfic d'influències i la malversació de fons públics i servirà per recuperar la confiança amb les institucions

Ara
2 min
Núria Bassols, comissionada per a la Transparència, entrevistada a TV3

Barcelona"Tenim a les nostres mans una eina per canviar la societat, i suposarà un canvi cultural". La nova comissionada per a la Transparència de la Generalitat, Núria Bassols, assegura que la seva feina va de debò i que el Govern se la pren molt seriosament. Bassols, fins ara directora de programa de polítiques de transparència del Govern, ha assumit des de fa uns dies el càrrec de comissionada. El president Artur Mas ha volgut així donar més visibilitat al procés per adaptar la Generalitat i la resta d'administracions catalanes a la llei de Transparència aprovada a finals d'any al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El President em diu: 'Núria, anem el més enllà possible'", ha explicat Bassols en una entrevista a TV3, en què ha assegurat que té total independència de l'executiu i de CiU.

La qui va ser magistrada de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, assegura que la llei catalana és la més avançada d'Europa en el seu àmbit i que es podrà desenvolupar per complet a l'estiu, tal com preveu la norma. L'ambició del text és una prova de la determinació del Govern i els partits a que la gestió pública sigui més transparent. "No és una operació de maquillatge, ni de màrqueting; no hi ha marxa enrere, ho aconseguirem", ha dit.

Un dels eixos central de la llei és el portal de la Transparència, que ja està en funcionament de fa alguns anys, però que la Generalitat està ampliant per complir amb tot el que demana la llei. Un dels aspectes que ha destacat la nova comissionada és que és interactiu: els ciutadans s'hi poden adreçar si veuen que no hi ha accessibles dades concretes sobre algun aspecte.

Bassols creu que la llei de la Transparència compleix tres funcions. En primer lloc, és "una eina per lluitar contra el tràfic d'influències i la malversació de fons públics". També és una eina "per recuperar la confiança amb les institucions" i, per últim, dóna l'oportunitat a les persones que volen gestionar béns públics a implicar-s'hi i a explicar que ho fan de manera honesta i eficaç. "La ciutadania té un grau de desafecció important, per això sóc aquí", ha conclòs.

stats