Política 01/08/2012

Montserrat Tura carrega contra la direcció del PSC per convidar Maragall a deixar l'escó

La diputada socialista Marina Geli proposa obrir una línia de diàleg intern per analitzar el vot diferent d'Ernest Maragall i "valorar quines causes van portar a la discrepància"

Ara
1 min
Sí: Montserrat Tura, José Luis Sampedro. No: Boi Ruiz, Mahmud Ahmadinejad

BarcelonaContinua la polèmica al PSC pel trencament de la disciplina de vot d'Ernest Maragall en el plenari al Parlament sobre el pacte fiscal. En declaracions a Catalunya Ràdio, l'exconsellera Montserrat Tura ha carregat contra la direcció del PSC per convidar Maragall a deixar l'escó, i ha dit que troba "molt desafortunada" la postura del PSC, que aquest dilluns va enviar una carta a Maragall en què li demanava que deixi de ser diputat per "dignitat política". Tura ha recordat que no és la primera vegada que un diputat "vota diferent" de la resta del partit i ha remarcat que el grup parlamentari ja té mecanismes propis per sancionar els diputats que trenquen la disciplina de vot. L'exconsellera ha evitat pronunciar-se sobre si Maragall hauria de deixar el PSC i s'ha limitat a subratllar que "l'acta de diputat és personal i individual". Tura ha lamentat que el debat pel vot de Maragall tapi la transcendència de l'acord pel pacte fiscal assolit el passat 25 de juliol al Parlament, al qual "el PSC també va donar suport, en bona part".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la mateixa cadena, la també exconsellera Marina Geli ha lamentat que s'hagi generat "un debat de formes que hauria hagut de ser més intern" i ha proposat obrir una línia de diàleg en el partit per analitzar el vot diferent d'Ernest Maragall i "valorar quines causes van portar a la discrepància". "He fet arribar al primer secretari del partit [Pere Navarro] que hem de parlar de les discrepàncies amb Maragall", ha dit Geli, que ha assegurat que la direcció del grup parlamentari es reunirà al setembre per analitzar la qüestió.

stats