Política 19/07/2015

Duran confirma que no es presentarà com a cap de llista d'Unió el 27-S

El líder de la formació assegura que el número dos democristià, Ramon Espadaler, és "el millor candidat"

Acn
2 min
Un dels moments del discurs que ha fet el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, a la convenció estratègica programàtica del partit que s'ha fet durant aquest cap de setmana a Caldes de Malavella.

Caldes de MalavellaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha confirmat que no es presentarà com a candidat per liderar la formació democristiana en les properes eleccions del 27 de setembre. Duran i Lleida ho ha anunciat aquest diumenge durant l'acte de clausura de la convenció estratègica programàtica que ha fet UDC a Caldes de Malavella (Selva). "L'única raó que hi ha perquè no em presenti és perquè hi ha un candidat millor: Ramon Espadaler", ha assegurat Duran i Lleida. El líder de la formació ha destacat que Espadaler és "un bon gestor, honest i amb experiència parlamentària" i s'ha posat a la seva disposició per a tot allò "que ell vulgui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del primer moment, Duran i Lleida ha deixat clar que aquest diumenge el focus estava posat sobre el número dos del partit, Ramon Espadaler. D'una banda, el líder democristià ha parlat en primer lloc —abans que Espadaler— durant l'acte de clausura de la convenció programàtica estratègica que la formació ha portat a terme durant tot aquest cap de setmana a Caldes de Malavella. A més, gran part del seu discurs s'ha basat a subratllar les grans qualitats del secretari general del comitè de govern d'Unió, qui, al final de la convenció, ha estat ovacionat pels assistents amb crits de "president, president".

Tot i això, durant la seva intervenció, Duran i Lleida ha volgut deixar clar que la separació amb CDC i la marxa de diversos membres democristians cap al nou partit Demòcrates de Catalunya ha estat un fet "dolorós, certament". "Tot i això, tal com he dit públicament i en privat, no criticaré a ningú; no tindré l'actitud que alguns han tingut amb mi. En aquest sentit hem girat full i ara hem de fer un nou camí no perquè sigui diferent sinó perquè és un nou camí que fem sense Convergència i sense algunes persones d'Unió", ha assegurat.

En aquest sentit, el líder d'UDC ha assenyalat que la primera etapa d'aquest nou trajecte és el 27 de setembre, que, segons Duran, està "a tocar", tot i que el temps, per a aquells que porten més anys en política, és "relatiu", ha explicat. No obstant això, Duran i Lleida ha reclamat que és necessari treballar sense parar per fer arribar el missatge d'UDC arreu de Catalunya, a totes aquelles persones de l'àmbit metropolità o castellanes que estimen Catalunya i que desconeixen el seu projecte. Al mateix temps, Duran ha admès que darrerament la formació no havia estat "el que podia ser" però ha assegurat ara ja pot ser "lliure" i traçar el seu propi camí.

stats