Política 03/05/2016

Urdangarin va proposar actes sobre salut i esport valorats en tres milions d'euros però la Generalitat els va rebutjar

L'exconsellera Marina Geli declara davant del tribunal que jutja el cas Nóos que les propostes d'Urdangarin "no encaixaven en els plans de política de salut pública" del govern d'aleshores

Efe
1 min
RutiAlmenys, Basicament

PalmaIñaki Urdangarin va proposar el 2005 a la Generalitat de Catalunya l'organització d'esdeveniments sobre salut i esport amb un cost d'uns 3 milions d'euros. Uns projectes que el Govern català va rebutjar, segons ha testificat aquest dimarts l'exconsellera de Salut Marina Geli. "Ho vam desestimar, no per la quantia només, sinó perquè no encaixava en els nostres plans de política de salut pública", ha declarat Geli davant el tribunal de l'Audiència de Palma que jutja el cas Nóos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exconsellera ha indicat que l'Institut Nóos -impulsat per Urdangarin i el seu soci Diego Torres- li va presentar els seus projectes a ella i també a altres membres del govern del tripartit, encara que no va tenir èxit i no es va materialitzar cap col·laboració.

L'únic contracte de l'associació sense ànim de lucre amb l'administració autonòmica catalana va ser un conveni de col·laboració per 35.000 euros pel que Ignasi de Juan, empleat de Nóos, va participar en l'elaboració d'un pla director sobre cooperació. Geli ha subratllat que aquell conveni estava plenament justificat per la condició d'expert en cooperació internacional en matèria de salut de De Juan i ha recalcat que comptava amb tots els informes favorables preceptius. A més, ha dit que el preu estava "ajustat a l'habitual" i ha confirmat que una comissió de seguiment va supervisar el desenvolupament del conveni i no en va apreciar cap incompliment.

Quan va autoritzar aquesta contractació indirecta l'exconsellera no tenia coneixement que l'entitat adjudicatària era l'institut presidit per Urdangarin, segons ha manifestat durant la sessió del judici.

stats