ACTUALITAT POLÍTICA
Política 01/02/2011

Solidaritat Catalana defensa que "no cal anar a veure el Rei per a res" i reclama el concert econòmic

El diputat López Tena amenaça amb portar De Gisper i la Mesa al TC si no permet a Uriel Bertran ser a la junta de portaveus

Roger Tugas
1 min

BarcelonaL'exercici d'austeritat del president Artur Mas, que ahir va anar a visitar el rei Joan Carles I en classe turista, ha estat criticat aquesta tarda per Solidaritat Catalana (SI). Així, el seu diputat Uriel Bertran ha defensat que "no cal anar a veure el rei per a res, ja que és el màxim símbol de l'Estat espanyol, que va contra els interessos de Catalunya". Igualment, malgrat l'estalvi que ha permès el viatge en classe turista, "durant el dia d'ahir es van perdre 60 milions d'euros", segons el diputat, la quantitat que atribueix a l'espoli fiscal diari del país. Per això, Bertran reclama a Mas que "deixi la retòrica i passi a l'acció" i que "aquella proposta de concert econòmic de CiU es porti a terme de forma imminent i urgent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, Alfons López Tena, també diputat de SI, ha criticat que la Mesa del Parlament encara no ha comunicat a la formació independentista ni a Ciutadans a quines comissions poden assistir. El jurista, per tant, assegura que "CiU, PSC i PP [els partits amb representació a la Mesa] bloquegen els drets i obligacions" als diputats de les dues formacions del grup mixt. Igualment, també ha lamentat que la mateixa Mesa no accepti Uriel Bertran com a portaveu del grup mixt, ja que SI -amb majoria al grup- l'ha escollit com a tal. Tena entén que, malgrat que SI i C's tenen cadascú un portaveu de subgrup mixt, el grup mixt n'ha de tenir un altre per al conjunt d'aquest que ha de poder assistir a la junta de portaveus. Si es manté la situació, SI recorreran les decisions de la Mesa del Parlament al Tribunal Constitucional.

stats