Política 02/03/2015

El jutge Vidal diu que té diverses ofertes polítiques però que no ha pres cap decisió

Assegura que prendrà una decisió a mitjans de març sobre les propostes

Ara
1 min
El jutge Sant Vidal, després de conèixer la decisió / PERE VIRGILI

BarcelonaEl jutge Santiago Vidal ha assegurat aquest dilluns que "afortunadament" té sobre la taula "diverses opcions" i propostes de formacions polítiques però que encara no ha pres cap decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), òrgan de govern dels jutges i magistrats, va decidir la setmana passada suspendre durant tres anys Santiago Vidal per participar en la redacció d'una Constitució catalana i en actes sobiranistes. Vidal ha fet públic un comunicat, després que diverses informacions apuntin que està meditant una oferta d'ERC per ser número 2 a la llista de Barcelona.

El jutge ha explicat que vol concretar les propostes de les diverses forces polítiques fins a meitats del mes de març. "Insisteixo que qualsevol de les alternatives mereix el meu sincer respecte i màxima consideració, puix totes elles procedeixen del món sobiranista i signifiquen un pas endavant en el camí del procés de transició vers un futur Estat català, independent, lliure i sobirà", diu.

Ha aprofitat el comunicat per agrair el suport de totes les "entitats, associacions, partits, persones i companys del món jurídic" que l'han ajudat a "superar aquests moments difícils". Ha estat, diu, "una demostració col·lectiva més que la societat civil és el millor actiu que tenim per a fer realitat el nostre somni de llibertat".

Ha explicat que assistirà a l'acte que la Fundació Llibreria Les Voltes, promotora del projecte "unanovaconstitució.cat", ha organitzat el 8 de març "com a ciutadà, independent de qualsevol sigla política".

stats