Política 06/02/2012

Zaragoza: "El PSC ha demostrat que és un partit sòlid amb voluntat de canvi. I a l'executiva del PSOE queda com estava"

Tot i que ha reconegut a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que ell "hagués fet una altra executiva", el responsable de la campanya de Chacón al congrés del PSOE, no se suma a les veus de Belloch o Navarro que critiquen que Rubalcaba no hagi integrat tothom en la nova executiva federal socialista

Ara
2 min

BarcelonaJosé Zaragoza, nou vocal de l'executiva federal del PSOE i representant del PSC en aquest òrgan, no s'ha atrevit a criticar 'El Matí de Catalunya Ràdio' la selecció de persones properes i de molta confiança que ha fet Rubalcaba per crear la nova executiva federal del PSOE. Sobre aquesta, s'ha limitat a dir que és "la seva responsabilitat", ja que l'ha elegit ell. Tot i això, sí que ha assegurat que el PSC no s'ha vist "afectat pels canvis" que hi ha hagut en l'àmbit espanyol del partit, ja que "es queda com estava". En aquest sentit, però, ha diferenciat els socialistes catalans dels espanyols recordant que els catalans sí que "van renovar l'executiva al complet", perquè el PSC té "capacitat de renovació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del seu punt de vista, no hi ha cap contradicció respecte el PSC amb les declaracions que va fer Alfredo Pérez Rubalcaba al·legant que volia "un partit federal i no una federació de partits". El diputat socialista a Madrid ha assegurat que al PSC això "no preocupa" perquè els mecanismes d'interrelació ja van quedar clars en el congrés del PSC.

No sap com està Cahcón

Zaragoza, que ha guiat la campanya de Carme Chacón en oposició a la de Rubalcaba per endur-se el lideratge del socialisme espanyol, no ha explicat tampoc com és troba Carme Chacón, que ha suspès una entrevista en un mitjà de comunicació espanyol "per cansament". Concretament, ha dit "no sé com està" i no ha explicat si aquest dilluns "han parlat". De fet, preguntat per Manel Fuentes, ha desmentit que ell fos cap de campanya de Chacón i explica que només l'ha ajudat per "l'amistat" que els uneix.

Triomf dels "conservadors"

Zaragoza valora que Carme Chacón ha produït una polarització perquè s'ha emportat un 49% dels vots, "cosa que demostra que el discurs dels socialistes catalans sí que interessa a Espanya". Tot i això, lamenta que la majoria dels delegats hagin estat "conservadors i hagin volgut quedar-se quiets" pel fet de no votar Carme Chacón, cosa que ell considera el canvi malgrat que hagués estat al govern amb Zapatero.

Amb l'única que s'ha mostrat contundent Zaragoza és amb Ibarra que va qualificar Chacón de "Zapatero amb faldilles", i ha dit que és una declaració que no mostra "el respecte adequat".

Sobre el nou líder socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha dit que és "menys transformació", que "no suposa canvi" i que és "un altre projecte".

stats