Política 14/05/2015

L'esquerra alternativa crida a "escombrar" Albiol de Badalona

La coalició Guanyem Badalona en Comú reuneix una cinquantena de persones davant de la seu dels populars en una acció de condemna del lema de campanya de l'alcalde

Joan Serra
2 min
L'acció de protesta davant de la seu del PP a Badalona. / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa coalició Guanyem Badalona en Comú –formada per Podem, la CUP, Procés Constituent i activistes badalonins– ha mostrat la seva indignació aquest dijous davant de la seu del PP a la ciutat pel lema de campanya de Xavier García Albiol, que insta a "netejar Badalona", un missatge interpretat en termes discriminadors cap a la població immigrant. Amb el lema 'Netegem Badalona del PP', l'acte de l'esquerra alternativa –promocionat a les xarxes socials– ha servit per denunciar el discurs discriminador de l'alcalde i aspirant a la reelecció. Guanyem Badalona en Comú ha reunit una cinquantena de persones a l'avinguda Lluís Companys, que han simulat que escombraven de la vorera cartells amb fotos de dirigents del PP, alguns dels quals imputats per casos de corrupció. Hi havia imatges del ministre José Ignacio Wert, l'expresident espanyol José María Aznar o l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra. Els manifestants han utilitzat escombres i han espolsat els cartells cap a la porta de la seu popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la protesta, que s'ha fet sense incidents, s'ha llegit un manifest en el qual s'ha instat la ciutadania a "netejar Badalona de les pràctiques xenòfobes de Xavier García Albiol". "El 24-M la gent de Badalona ha d'escombrar la ciutat del PP", han expressat els portaveus de la coalició de l'esquerra alternativa. Les persones concentrades han cridat diverses consignes, com "Tots i totes som Badalona" i "Fora feixistes de l'Ajuntament", i han cantat 'L'estaca'.

La denúncia del lema de campanya de García Albiol ha arribat fins a Brussel·les. La portaveu d'Esquerra Plural a l'Eurocambra, Marina Albiol, ja havia denunciat aquesta setmana a la Comissió Europea un eslògan, el del PP, amb "innegables connotacions xenòfobes". García Albiol va interpretar la denúncia d'ICV-EUiA com una maniobra electoralista. Segons Albiol, els ecosocialistes "necessiten" criticar-lo "com l'aire que respiren" per millorar les seves expectatives de vot.

stats