Política 29/10/2014

El 'per què no calles?' de la CUP a Albert Rivera al Parlament

El president de C's ha interromput David Fernàndez al Parlament invocant el nom d'Arnaldo Otegi. "Ens vols deixar parlar o no?", li ha etzibat el diputat cupaire Quim Arrufat

Ara
1 min

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha protagonitzat aquest dimecres una picabaralla amb els diputats de la CUP en la sessió de control al president de la Generalitat al Parlament. L'incident s'ha produït quan ha fet ús de la paraula el portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, per interpel·lar Artur Mas. Segons després d'iniciar la seva intervenció, mentre deplorava la salutació feixista d'un convidat del PP a la tribuna de l'hemicicle, Fernàndez ha sentit com Rivera l'interrompia invocant el nom d'Arnaldo Otegi, el dirigent de Batasuna empresonat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Llibertat per a Arnaldo Otegi, efectivament, segrestat per l'Estat", ha deixat caure de sobte Fernàndez, entrant en el duel dialèctic amb Rivera, que seguia fent comentaris cap al diputat de la CUP des del seu escó. "Nosaltres mai et tallem", ha etzibat Fernàndez a Rivera. Al seu costat, el també diputat de la CUP Quim Arrufat s'ha encarat amb el cap de files de Ciutadans: "Ens vols deixar parlar o no?", ha exclamat. Fernàndez ha plegat el micròfon i, en senyal de protesta, s'ha assegut a l'escó sense haver pogut acabar la seva intervenció. "Quan tu ens diguis, Albert", ha ironitzat Fernàndez, visiblement irritat. Fernàndez ha reprès el seu torn de paraula un cop la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha cridat a l'ordre el president de Ciutadans.

Posteriorment, Fernàndez ha explicat des del seu compte a Twitter que Rivera l'ha "interromput maleducadament" dient-li "Otegi, Otegi", "sense respectar torn ni mínima educació".

stats