Política 01/09/2014

Pujol diu a Hisenda que no té més diners opacs a l'estranger, segons 'La Vanguardia'

'El Mundo' assegura que els Pujol van transferir 3,1 milions a comptes del Banc de Madrid tres dies després que el diari denunciés que tenien diners a Andorra

Ara
2 min
Pujol arriba aquest dilluns al seu pis de Barcelona després de passar uns dies a Queralbs / EFE

Barcelona'La Vanguardia' informa aquest dilluns que Pujol ha declarat a Hisenda que no té més diners opacs a l'estranger. "No hi ha res a declarar", assegura el diari que el representant fiscal de l'expresident va dir a una inspectora d'Hisenda dimecres passat a les dependències de l'Agència Tributària a la plaça Letamendi de Barcelona quan aquesta li va preguntar si tenia diners o propietats a l'estranger.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, 'El Mundo' assegura en una informació signada pel periodista Fernando Lázaro que la família Pujol va transferir el 10 de juliol des d'Andorra a un compte del Banc de Madrid 3,1 milions d'euros. Ho va fer tres dies després que el mateix diari publiqués que els Pujol tenien 3,4 milions en comptes d'Andorra. Amb el retorn dels fons a l'Estat, els Pujol, sempre segons 'El Mundo', pretenien regularitzar la seva situació fiscal. Uns dies després, el 25 de juliol, Jordi Pujol confessaria tenir una herència milionària del seu pare a Andorra.

En la informació d'aquest dilluns, 'El Mundo' aporta el número dels comptes del Banc de Madrid que Marta Ferrusola i els seus fills Mireia, Marta i Pere hi van obrir el 10 de juliol. Josep, el fill gran, ja hi tenia tres comptes actius. La condició era que els comptes només es farien servir per regularitzar la situació fiscal i que després es cancel·larien. 'El Mundo' afegeix que les fonts fiscals consultades pel diari veuen "poc sòlida" la versió de l'expresident que els diners procedeixen de l'herència del seu pare. "Fonts policials apunten la possibilitat que la procedència original d'aquest capital tingui a veure amb Banca Catalana, l'entitat creada el 1959 per Florenci Pujol, el seu fill Jordi i Francesc Cabana", diu el diari. Banca Catalana ja va ser investigada el 1984 pels fiscals Carlos Jiménez Villarejo i José María Mena per un suposat desviament de fons, però el cas va ser arxivat.

L'ARA explica aquest dilluns que Rajoy ja coneixia els draps bruts dels Pujol abans de ser president. L'entorn del líder del PP va propiciar el dinar de La Camarga perquè Camacho contrastés la informació que tenia.

stats