Política 31/05/2016

Els catalans són els més actius en política i en acudir a manifestacions

Un 15% de la població de Catalunya va participar l'últim any en activitats polítiques, més que el doble de la mitjana de l'Estat

Efe
1 min
Manifestació transversal a Barcelona per defensar les lleis suspeses o anul·lades pel TC

MadridEls catalans i els navarresos són els més actius en partits polítics, manifestacions i protestes. Ho són quasi el doble que la mitjana nacional: un 14,9% dels catalans va participar en activitats polítiques, el percentatge més alt de tot l'Estat, seguit de prop del 14% dels bascos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les Illes Balears, amb un 11,3% dels seus habitants actius políticament, ocupen el tercer lloc del podi. A l'altre extrem hi ha Andalusia, amb tan sols un 2,4% dels seus habitants. La mitjana estatal és del 7,9%. Ho revela el mapa per comunitats que ofereix el Mòdul de Participació Social de 2015 elaborat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'enquesta també conclou que els aragonesos són els que més van al cinema, seguit dels catalans (el 27,1% ha anat més de tres cops l'any al cine); els bascos al teatre i els habitants de Ceuta els que més acuden a esdeveniments esportius. A Canàries i Andalusia han registrat els percentatges més elevats de persones que no es van poder permetre assistir a esdeveniments culturals. Catalunya està a la cua pel que fa a la freqüència de reunions amb familiars o amics.

Pel que fa a activitats de voluntariat, els percentatges més elevats es van recollir al País Valencià (22% al marge de les ONG i el13,6% a través d'alguna organització) i els menors a Andalusia, Astúries i Cantàbria, on no superen el 5% de la població.

stats