Política 25/09/2017

Els comuns celebraran un acte en defensa de la sobirania de Catalunya amb eurodiputats dijous a Sants

La portaveu Elisenda Alamany denuncia que "l'extrema dreta és a dins del PP"

Xavi Tedó
3 min
Els comuns celebraran un acte en defensa de la sobirania de Catalunya amb eurodiputats dijous a Sants

BarcelonaEls comuns no estan fent campanya pel referèndum, però aquest dijous realitzaran un acte propi a les Cotxeres de Sants sota el lema 'És l'hora de fer política', amb la presència de la plana major de la confluència i d'eurodiputats internacionals que mostraran el seu suport a la sobirania de Catalunya. "L'objectiu és demostrar que no ens doblegarem davant l'estratègia de la por perquè s'han creuat totes les línies vermelles", ha anotat Elisenda Alamany, portaveu de Catalunya en Comú (CatComú).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alamany ha reiterat a la seu de l'ACN que votarà a favor de la independència al referèndum. "Contra la ceguesa i l'immobilisme del PP votaré que sí", ha afirmat la portaveu. Una decisió que ha subratllat que no és fruit de la repressió dels últims dies. "Vaig participar a les consultes independentistes i al 9-N i m'agradaria poder votar de manera definitiva amb un referèndum que fos efectiu, les meves conviccions no han canviat", ha sentenciat. Alamany ha insistit que la consulta de l'1-O serà "una mobilització pel dret a decidir perquè no hi haurà normalitat democràtica, com reconeix el mateix Govern quan envia una carta a l'executiu espanyol i al rei reclamant un referèndum pactat".

Pel que fa a la possible detenció del president Puigdemont, la portaveu ha afirmat que "seria un cop a la democràcia i un missatge al món per part de l'estat espanyol que no respecta l'estat de dret". Tot i que no ha amagat el seu desacord amb el full de ruta independentista, Alamany ha deixat clar que "estarem al costat dels que defensen els drets i les llibertats del poble de Catalunya, la urgència passa per estar al costat de les institucions catalanes, perquè estem davant d'una involució democràtica amb l'aplicació de l'article 155 per la porta del darrere". En aquesta línia ha situat també el fet que el Tribunal de Comptes exigeixi gairebé 5 milions d'euros a l'expresident Mas per la consulta del 9-N justament a una setmana del referèndum: "Forma part de l'acció repressora del PP per fomentar l'estratègia de la por i no és casual que aparegui ara a pocs dies del referèndum perquè la finalitat és aturar el referèndum".

Sobre l'acte d'ahir a Saragossa, Alamany ha contraposat l'"expressió de radicalització del discurs del PP amb l'expressió de democràcia d'una reunió d'onze forces polítiques que eren la veu de 92 diputats en defensa del dret a decidir en una trobada que mai abans s'havia pogut produir". "El que no és normal és que tots els efectius policials siguin a Catalunya per reprimir l'expressió democràtica de Catalunya, si creuen en l'estat de dret és d'una irresponsabilitat enorme posar en risc la seguretat de la ciutadania", ha criticat Alamany.

En aquest sentit no s'ha mossegat la llengua a l'hora d'afirmar que "l'extrema dreta és a dins del PP, està legitimant l'apel·lació a la violència com es va veure ahir a Saragossa o a la seu de l'ANC amb el discurs de la força". Alamany ha lamentat que el PSOE no aposti per la plurinacionalitat, però confia que hi hagi espais de trobada per fer fora el PP: "És un error que no fossin a Saragossa perquè hi ha un sector a favor del dret a decidir". El dret a decidir és, a parer seu, "una reivindicació transversal i majoritària a Catalunya". "Esperem que s'afegeixin ni que sigui a títol individual al manifest de Saragossa", ha conclòs.

stats