Política 26/09/2017

Els comuns entren en campanya amb un acte amb eurodiputats

Faran el primer acte propi a Catalunya després de l’assemblea de càrrecs electes de diumenge a Saragossa

Xavi Tedó / Xavi Segura
2 min
L’alcaldessa de Montcada, Laura Campos, a la sortida dels jutjats de Cerdanyola.

BarcelonaEls comuns no havien fet fins ara campanya pel referèndum, però dijous faran el primer acte propi a Catalunya després de l’assemblea de càrrecs electes de diumenge a Saragossa. Serà a les Cotxeres de Sants amb el lema “És l’hora de fer política” i amb la presència de la plana major de Catalunya en Comú (CatComú) i d’eurodiputats internacionals que mostraran el seu suport a la sobirania de Catalunya davant l’ofensiva de l’Estat. La llista d’eurodiputats que assistiran a l’acte encara s’ha de definir. L’acumulació de forces al voltant del referèndum dins i fora de l’Estat és una de les pedres angulars dels comuns a l’hora d’aconseguir la votació pactada que defensen. Diferents dirigents europeus han escenificat els últims mesos el seu suport al dret a decidir al costat dels comuns, com el vicepresident del Parlament Europeu Dimitrios Papadimoulis (Syriza) i la presidenta del grup europeu Verds-ALE, Ska Keller.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’objectiu és demostrar que no es doblegaran “davant l’estratègia de la por, perquè s’han creuat totes les línies vermelles”, en paraules de la portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany. La dirigent de la confluència va alertar que la possible detenció del president Carles Puigdemont “seria un cop a la democràcia i un missatge al món del govern espanyol que no respecta l’estat de dret”. Tot i no amagar el desacord amb el full de ruta independentista, Alamany va deixar clar: “La urgència passa per estar al costat de les institucions catalanes, perquè estem davant d’una involució democràtica amb l’aplicació de l’article 155 per la porta del darrere”.

Coaccions per haver cedit locals

L’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ICV-EUiA), es va negar ahir a declarar per haver cedit espais municipals per a l’1-O. La primera alcaldessa de l’espai dels comuns citada per la justícia va afirmar, a la sortida dels jutjats de Cerdanyola: “Som i serem allò que Catalunya esculli de manera lliure i democràtica”. Acompanyada de Xavier Domènech, i amb el suport de mig miler de veïns, va advertir: “De res servirà que ens intimidin, coaccionin, menyspreïn i menystinguin”, i va denunciar la “regressió” de la democràcia a l’Estat.

stats