Política 18/07/2011

De Gispert no avala la via de la insubmissió fiscal

La presidenta del Parlament encara veu possible el pla A per aconseguir el pacte fiscal i descarta la via de desobediència proposada per Òmnium Cultural

Redacció
1 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, s'ha mostrat avui contrària a la via de la insubmissió fiscal que va proposar Òmnium com a full de ruta si Madrid nega el pacte fiscal a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a TV3, De Gispert ha reconegut que no comparteix aquesta via perquè hi ha altres eines a l'abast del Govern. "No penso que calgui parlar d'un pla B o C si no esgotem primer l'A", ha apuntat.

La presidenta s'ha mostrat partidària del pacte fiscal perquè és la via que genera més consens entre els ciutadans. "Això ho entén molta gent, tant d'aquí com vinguts de fora i instal·lats a Catalunya", ha afegit.

De Gispert ha defensat que amb el concert econòmic, que deixaria a Catalunya 20.000 milions l'any, que ara es recapten aquí però marxen a Madrid, s'alleujarien molts problemes socials aquí. "Només cal mirar les comunitats que tenen un sistema fiscal diferent", ha insistit.

La presidenta ha exigit al PSOE i al PP a Madrid que es posin les piles per fer que els catalans se sentin millor, ja que ha advertit que si no ho fan, això els anirà en contra.

En la setmana que es voten els pressupostos per aquest 2011 al Parlament, la presidenta ha agraït el suport del PP per aprovar-los, tot i que també ha destacat un canvi d'actitud entre els socialistes en el darrer mes.

stats