Política 24/06/2015

Una confluència de l'esquerra alternativa disputaria la victòria a Mas, segons una enquesta d''El Periódico'

Una llista encapçalada pel president trauria entre 33 i 35 escons, mentre una hipotètica 'Catalunya en comú' aspiraria a 31. Unió aconseguiria entre 6 i 7 diputats en el seu debut en solitari

Ara
1 min
Artur Mas a Molins de Rei / PERE VIRGILI

BarcelonaUna hipotètica confluència de l'esquerra alternativa canviaria radicalment el panorama de les eleccions del 27-S, segons l'enquesta que publica aquest dijous 'El Periódico'. Segons el sondeig, una 'llista del president' encapçalada per Mas obtindria entre 33 i 35 escons, mentre que una 'Catalunya en comú' com la que ha catapultat Ada Colau a l'alcaldia de Barcelona n'aconseguiria entre 30 i 31. La tercera posició se la disputarien C's i ERC, tots dos partits situats en una forquilla d'entre 19 i 20 diputats. En cinquè lloc se situaria la CUP, amb 11-12; seguit de prop pel PSC, 8-9; el PP, 6-7, i UDC, 6-7. Aquest resultat deixaria les forces sobiranistes, sumant per la forquilla més alta, a un diputat de la majoria absoluta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta també pregunta per un escenari sense confluència de l'esquerra alternativa: el resultat seria una victòria més còmoda per a Mas però sense gaires diputats més –com a màxim un, fins a 36–, mentre que la lluita per la segona posició seria aferrissada entre ERC, C's i Podem. En aquest cas les forces independentistes sumarien majoria absoluta per poc –70 diputats–, però igualment quedarien lluny del 50% dels vots.

stats