Política 23/08/2014

El govern d'Andorra evita fer "política ficció" sobre la independència de Catalunya i nega pressions de l'Estat

La ministra d'Educació d'Andorra tampoc ha volgut posicionar-se sobre el cas Pujol

Laia Vicens
1 min

Prada (Conflent)La ministra d'Educació del govern d'Andorra, Roser Suñé, ha evitat posicionar-se aquest dissabte sobre el procés d'independència de Catalunya, i ha negat que rebin pressions de Madrid perquè no s'hi pronunciïn. Preguntada per un reconeixement d'Andorra a Catalunya si s'independitza, Suñé ha dit que "fins que no passi, no ens manifestarem", i ha afegit que és un procés que "necessita desenvolupar-se". "No farem política ficció, ja hem manifestat que és un afer intern espanyol", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, la titular d'Educació ha dit que és un posicionament "respectuós amb el desenvolupament de l'estat veí", i ha apel·lat a les "bones relacions" que té el govern andorrà amb la Moncloa i també amb la Generalitat per "deixar que desenvolupin les seves línies de treball ells mateixos". "És un afer que ha de seguir el seu curs", ha remarcat.

Suñé ha fet aquestes declaracions a la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada de Conflent, l'endemà que la cònsol major d'Andorra la Vella obrís la porta a reconèixer una eventual Catalunya independent.

Silenci sobre el cas Pujol

Suñé també ha optat pel silenci a l'hora de valorar el cas Pujol. A preguntes dels periodistes sobre el silenci del govern d'Andorra sobre aquest assumpte, Suñé ha reiterat que no vol fer "cap comentari". "És un procés que està judicialitzat, no farem més valoracions", ha reiterat Suñé. La titular d'Educació ha dit que "el temps ja farà".

stats