DOS PERFILS JOVES PER A LA NOVA ESTRUCTURA
Política 13/07/2016

David Bonvehí: pròxim a Puigdemont i al món municipal

Candidat a coordinador d'organització del Partit Demòcrata de Catalunya

Ara
2 min
Pròxim a Puigdemont 
 I al món municipal

BarcelonaLa discreció és, segurament, un dels principals trets distintius del caràcter -personal i polític- de David Bonvehí (Fonollosa, 1979). “És d’aquells als quals costa accedir-hi, si ets periodista”, comentava fa uns dies un company del grup parlamentari que el coneix bé. Quan Carles Puigdemont era diputat, Bonvehí era un dels habituals al seu costat, ja fos dinant o fent passadissos. Han mantingut la relació des que Puigdemont va accedir a la presidència de la Generalitat, potser perquè van compartir bona part de les hores -ja fos presencialment o bé a través del mòbil- en les quals el dirigent nacionalista es va enfrontar als moments més importants de la seva carrera política. Albert Batet, alcalde de Valls, i Lluís Guinó, de Besalú, són dos dels principals companys de Bonvehí al grup parlamentari. Era un dels noms que, des de sectors renovadors, sempre apareixien en boca de dirigents nacionalistes quan es dissenyava la futura executiva del PDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llicenciat en dret a la UAB i pròxim al món municipal -va ser alcalde de Fonollosa entre el 2004 i el 2007-, el diputat de JxSí es postula com a coordinador d’organització. “En termes clàssics, farà de secretari d’organització”, assegura una font consultada. Això vol dir que haurà d’encarregar-se de la coordinació institucional, de cuidar el trànsit territorial entre CDC i les noves sigles, i de la sempre complicada tasca d’elaborar les llistes electorals. Una peça clau en l’engranatge de l’aparell del partit, que amb la seva entrada viurà un canvi profund respecte a l’última -i convulsa- etapa de CDC.

Eficiència

Dirigents consultats asseguren que la comarca on el partit funciona millor és el Bages -la seva-, i esperen que això es traslladi a l’estructura nacional. Els presidents territorials es decidiran al setembre, tot i que sectors del partit volien solucionar-ho al juliol.

“Ve del món privat”, destacava un alt dirigent, sobre la seva trajectòria com a advocat especialitzat en cooperatives. “I representa una història de superació”, assegurava una altra veu , en referència a l’accident que el va deixar en cadira de rodes. El seu camí polític el durà a primera fila en cas que els associats el triïn.

stats