Declaració de sobirania
Política 22/01/2013

El PSC presentarà aquest dimarts una esmena a la declaració "per acostar posicions"

Jaume Collboni avança a Catalunya Ràdio que l'esmena és a favor del dret a decidir "legal i acordat". Tanmateix, admet que veu "difícil" un pacte a cinc. Pere Navarro assegura a RAC 1 que esgotaran el temps de negociació

Ara
1 min
Navarro proposarà un text per a la declaració adequat al marc legal

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, no tanca la porta a subscriure la declaració de sobirania. "No ha acabat el procés de negociació", ha dit en una entrevista a 'El món' a RAC1 aquest dimarts al matí. Uns minuts abans, el portaveu dels socialistes catalans, Jaume Collboni, ha avançat en declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' que el PSC presentarà aquest matí una esmena a la declaració perquè el dret a decidir sigui "legal i acordat". Segons Collboni, l'esmena pot contribuir a "acostar posicions". Tanmateix, ha admès que "a hores d'ara" veu "difícil" un pacte dels cinc partits a favor del dret a decidir en el ple al Parlament de demà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni no ha donat els detalls del text de l'esmena que presentaran aquest matí, abans de les 10.00, però ha assegurat que el text recull Catalunya com a subjecte "polític i jurídic", però no "sobirà". De fet, aquest és el principal escull del consens. En aquesta línia, Navarro ha dit que "declarar la sobirania de Catalunya" significa que, abans de la consulta, "nosaltres ja hem decidit que Catalunya és sobirana".

A les 10 s'acaba el termini perquè els cinc partits a favor del dret a decidir presentin una declaració conjunta de sobirania. Tanmateix, tot apunta que PSC i la CUP es despenjaran del consens i no votaran a favor d'una declaració unitària. La postura de la CUP, a l'espera que el secretariat de la formació ho decideixi definitivament aquesta nit, podria ser expressar un 'sí' crític partint el vot dels seus tres diputats en dues abstencions i un vot afirmatiu.

stats