Política 07/04/2017

Una delegació de congressistes nord-americans es reuniran amb Puigdemont a Barcelona per abordar el procés

Els representants dels Estats Units també mantindran una trobada amb Junqueras, Romeva i Munté, a més del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo

Ara
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva

BarcelonaContinua la internacionalització de procés sobiranista. Després del viatge del president, Carles Puigdemont, als Estats Units, aquest cap de setmana viatjarà a Barcelona una delegació de la Cambra de Representants nord-americana per reunir-se amb representants del Govern i abordar el procés sobiranista. Segons ha avançat 'El Nacional' i ha confirmat l'ARA de fonts del Govern, es tracta del president del subcomitè d'afers europeus, Dana Rohrabacher, i Brian Higgins, dels demòcrates.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els representants nord-americans es reuniran amb Puigdemont i també amb el vicepresident, Oriol Junqueras, i els consellers Raül Romeva i Neus Munté. La trobada, destaquen fonts governamentals, és fruit del viatge del president als Estats Units.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, també es reunirà amb els congressites nord-americans, segons ha informat l'ACN. Ho farà diumenge abans que es reuneixin amb Puigdemont a les 19h al Palau de la Generalitat. A la trobada amb Millo, també hi seran presents el general de divisió cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo; el cap regional d'operacions comissari principal del Cos Nacional de Policia, José Jiménez Lacasta, i el subdelegat del govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo.

En el seu viatge als Estats Units, Puigdmeont ja es va reunir amb el republicà Rohrabacher. Segons va explicar llavors, l'objectiu de les trobades és donar a conèixer què passa a Catalunya a "gent que hi té molt interès". "Saben el moment que viu el procés i estan molt amatents davant el que pugui passar", va dir en aquell moment, tot afegint que als Estats Units "estan acostumats a resoldre les coses votant".

"Estan acostumats a resoldre les coses votant"Rohrabacher és congressista per Califòrnia, per part del Partit Republicà, mentre que Brian Higgins és representant del Partit Demòcrata per Nova York. També han mostrat interès per reunir-se amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

stats