Política 15/05/2016

Liz Castro torna a ser la més votada a les eleccions del secretariat de l'ANC

Jordi Sànchez queda segon per una diferència de tan sols 66 vots

N.orriols
2 min
L'escriptora Liz Castro / ACN

BarcelonaLiz Castro ha estat la candidata més votada a les eleccions al secretariat nacional de l'ANC, segons els resultats provisionals que ha fet públics l'entitat. Ho ha fet amb una diferència de 66 vots respecte al segon posicionat, el fins ara president Jordi Sànchez, després d'una campanya polèmica pels retrets públics entre els diversos sectors de l'entitat. Ara bé, el resultat no implica que Castro, que ja va ser la més votada l'any passat, sigui la presidenta, ja que el sistema de votació de l'ANC és indirecte. Els socis voten els membres de la direcció, que és qui triarà el president aquest 21 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'anterior votació la responsable d'internacional, Liz Castro, va ser la més votada però va ser finalment Jordi Sànchez, en quart lloc, qui va acabar ocupant el càrrec. El tercer candidat amb més suport ha estat l'excap de llista de la CUP a les eleccions del 27-S Antonio Baños i el quart l'expresident d'Òmnium, Quim Torra. Aquest resultat significa que els crítics han aconseguit sumar bona part del suport de l'entitat.

Baixa participació

Només un 21,4% de la militància, un total de 7.247 socis, han participat en les eleccions per escollir la nova direcció. El cens total era de 33.817 persones. Aquest dissabte l'Assemblea votava els 77 membres que pilotaran l'entitat en uns mesos decisius i que, al seu torn, decidiran qui serà el pròxim president o presidenta en el plenari de dissabte que ve, 21 de maig.

Els membres de l'ANC podien votar fins a les dues del migdia i s'espera que aquest vespre es facin públics els noms dels candidats que dirigiran l'organització els dos anys vinents (es publicaran a la pàgina web de l'entitat). En total, segons un comunicat de la mateixa organització, els membres de l'Assemblea podien votar en 133 seus electorals habilitades tot i que 3.362 socis han optat per fer-ho de forma telemàtica. Un sistema que han utilitzat per primera vegada i que ha tingut un ús considerable.

La direcció de l'entitat està formada per 25 representants nacionals, 50 de territorials i 2 d'exteriors. Les eleccions internes es fan per llistes obertes i es vota de manera nominal, és a dir, cada elector pot escollir fins a 25 noms de la quota nacional i tants representants com li toquin per assemblea territorial.

stats