Política 18/02/2013

Quatre detinguts per la xarxa d'espionatge

Els detinguts són el propietari, dos treballadors i la cap d'operacions de l'agència Método 3

Ara
2 min
Elisenda Villena, exdetectiva de Método 3 ara detinguda per l'afer de l'espionatge / EFE

BarcelonaQuatre persones han estat detingudes aquest dilluns a Barcelona en relació amb la xarxa que ha espiat polítics catalans. Els detinguts, segons Efe, serien el director de l'agència d'espionatge Método 3, Francisco Horacio Marco; dos treballadors, Alejandro Borreguero i Julián Peribáñez, i la cap d'operacions de l'agència, Elisenda Villena. Elisenda és germana d'Ana Villena, assessora jurídica del PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Policia Nacional considera que Borreguero i Peribáñez, dos dels detinguts, van ser els autors materials de la gravació de la conversa entre Alícia Sánchez-Camacho i l'ex de Jordi Pujol fill, una gravació que va tenir com a escenari el restaurant de Barcelona La Camarga i que va destapar l'escàndol. La presidenta del PP català hauria reconegut la seva veu en la gravació, que es troba en mans de la policia. Tant aquests dos treballadors com Marco i Villena han estat detinguts sota l'acusació de "descobriment i revelació de secrets".

Francisco Marco, el director de l'agència, va declarar davant la policia el divendres passat. En la seva declaració, va assegurar que totes les gravacions havien estat destruïdes. Peribáñez és el responsable dels "seguiments" que fa l'agència, i la policia el considera responsable d'haver col·locat el micròfon a la taula del restaurant on van dinar Camacho i l'ex de Jordi Pujol fill.

Alarma social

Els màxims responsables de la policia espanyola han reconegut aquest dilluns que els suposats espionatges a partits polítics a Catalunya han generat una gran alarma social, i han deixat clar que aquest cos arribarà fins al final i que posarà tots els mitjans que calgui per a la investigació d'aquests delictes.

Tant el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, com el director general de la Policia Nacional, Ignacio Cosidó, han deixat clar el "màxim interès" amb el qual treballen els investigadors, però no n'han volgut donar més detalls, ni tan sols de la reunió que aquest dilluns ha mantingut la cúpula policial amb els comandaments a Catalunya.

stats