DRET A DECIDIR
Política 07/02/2014

Homs: "Si el poble de Catalunya vota independència, es poden negociar les condicions, però no el resultat"

El conseller de la Presidència insisteix que Catalunya és "sobirana", i un referèndum a tot l'Estat no "invalidaria" el resultat de la consulta

Ara
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, assegura que, davant un hipotètic 'sí-sí' com a resultat de la consulta d'autodeterminació, el no de l'Estat a negociar el nou estatus de Catalunya no "invalidaria" el resultat de la consulta, perquè el poble català és "sobirà" per decidir el seu futur, i això és "innegociable". "Si el poble de Catalunya vota independència, es poden negociar les condicions, però no el resultat", ha dit Homs als micròfons de RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de la Presidència va exposar ahir en una entrevista a la Cope la possibilitat que el resultat de la consulta impliqui, a posteriori, un referèndum a tot l'Estat per modificar la Constitució i donar cabuda a les aspiracions sobiranistes de Catalunya. En declaracions a 'El món a RAC1' i a 'El matí de Catalunya Ràdio' aquest divendres, Homs ha defensat, en la mateixa línia, que un cop celebrada la consulta el Govern haurà d'obrir una negociació amb l'Estat sobre el nou estatus de Catalunya, perquè "si la separació es vol fer de mutu acord, l'opinió de l'altre s'ha de tenir en consideració", sempre que la resposta no sigui un cop de porta, ha assenyalat.

En tot cas, Homs ha asseverat que "l'única decisió presa" fins ara és fer la consulta, i que la voluntat del Govern és fer-la "de mutu acord" amb l'Estat i "de manera legal". Per això "hem enviat la petició a Madrid", ha explicat. Tanmateix, si l'executiu espanyol tanca la porta a qualsevol fórmula pactada, la Generalitat té "alternatives", ha recordat. La primera, aprovar la llei de consultes al Parlament, i, en última instància, fer eleccions plebiscitàries. En aquest sentit, el conseller de la Presidència ha defensat que el Govern ha de fer "tots els passos" per "carregar-nos de raons", perquè no es pugui titllar de "pur tràmit" la petició a Madrid per impulsar el procés referendari, ha dit.

stats