Política 13/08/2013

“Els catalans fan costat a Gibraltar”, al 'Financial Times'

El prestigiós diari econòmic es fa ressò de la carta en què Alfred Bosch s'ha solidaritzat amb el primer ministre del Penyal

1 min
financial times

El diputat al Congrés d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch ha adreçat aquest dimarts una carta al ministre en cap de Gibraltar, Fabian Picardo, per expressar-li el suport arran de la crisi del Penyal. Bosch ha lamentat profundament "els abusos i el 'bullying' que el govern espanyol aplica als ciutadans", que afecta també veïns i treballadors de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la carta, escrita en anglès i català, l'objectiu del govern espanyol és "desviar l'atenció dels seus escàndols interns i financers" i creu que "l'única solució a la qüestió del Penyal, així com a la qüestió de Catalunya, passa pel diàleg, les urnes i el principi d'autodeterminació". "La vostra llibertat és la nostra llibertat", conclou la missiva.

La carta de Bosch no ha passat desapercebuda a Anglaterra. El 'Financial Times', el diari de referència a Europa pel que fa a temes d'economia, se n'ha fet ressò en la seva edició digital. Amb el títol "Els catalans fan costat a Gibraltar", el diari explica la iniciativa de Bosch, i assenyala que Esquerra és el segon partit de Catalunya.

stats