Política 24/09/2017

Cospedal diu que el govern de Trump dona suport a Rajoy per la situació a Catalunya

Segons la ministra espanyola de Defensa, el seu homòleg dels EUA li ha traslladat el missatge a Washington

Ara
2 min
La ministra espanyola de Defensa, María Dolores de Cospedal i el seu homòleg, James Mattis, es van reunir dissabte a Virginia.

BarcelonaLa ministra de Defensa espanyola, María Dolores de Cospedal, assegura que el secretari de Defensa dels Estats Units, James Mattis, li ha traslladat el suport del govern de Donald Trump a l'executiu espanyol en la resposta que està donant a la situació política a Catalunya, informa l'agència Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sempre segons la versió de Cospedal, que ha fet una conferència de premsa a Washington, Mattis li ha traslladat aquest suport en en una reunió a Williamsburg (Virgínia), al XXII Fòrum Espanya-Estats Units. La ministra espanyola ha dit també que ha expressat a Mattis l'agraïment del goverb que presideix Mariano Rajoy per aquest suport.

"M'ha traslladat una idea molt clara de suport al govern espanyol en la defensa de l'estat de dret i de la legalitat que s'està fent a Catalunya. Amb aquesta claredat i amb tota rotunditat, i l'hi he agraït enormement", ha afirmat Cospedal, que considera que "suport" prové "de la democràcia més important del món".

El relat espanyol afegeix que ha s¡gut el mateix Mattis qui ha tret aquest tema en la conversa a la conversa per iniciativa pròpia.

A la pregunta de si el govern de Rajoy ha donat alguna cosa a canvi als Estats Units, Cospedal ha dit: "Li he donat les gràcies perquè un suport per part del país més important del món en termes democràtics és molt important per a tots els qui creiem en la llei, la democràcia i l'estat de dret".

Aquest anunci de Cospedal arriba dos dies abans de l'entrevista que mantindran a la Casa Blanca Donald Trump i Mariano Rajoy. A l'agenda d'assumptes que està previst que els dos líders tractin no hi figura Catalunya, ja que es dedicaran principalment a analitzar les relacions bilaterals i diversos afers de política internacional, com ara la situació a Corea del Nord i Veneçuela.

Això no obstant, és previsible que hi hagi alguna referència a les aspiracions dels independentistes catalans i, en qualsevol cas, serà una qüestió sobre la qual seran preguntats, de ben segur, en la conferència de premsa que oferiran al final de la seva reunió a la Casa Blanca.

stats