Política 02/09/2014

El PSC no anirà al Fossar de les Moreres per la Diada

Miquel Iceta deixa clar que li sembla "esplèndid" que Mas i De Gispert facin l'ofrena, però diu a TV3 que els socialistes no hi seran

Ara
1 min

BarcelonaEl PSC no participarà a l'acte institucional de la Diada al Fossar de les Moreres. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha aclarit en una entrevista a Els Matins de TV3 que al seu partit els sembla bé que el president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, hi vagin però ha afegit que Mas va parlar d'una ofrena floral del Govern i el Parlament i que en cap cas va dir que fos una convocatòria per als partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha explicat que els socialistes aniran el 10 de setembre a l'acte a la Llotja de Mar i l'Onze a l'ofrena floral al monument a Rafael Casanova i a la seva tomba a Sant Boi de Llobregat. Iceta ha insistit que a l'acte al Fossar –on estan enterrats els que van morir en el setge a la ciutat l'Onze de setembre de 1714– hi aniran Mas i Gispert i és "esplèndid" que sigui així. El diputat socialista va assenyalar la setmana passada que el PSC seria "molt actiu" en els actes institucionals, i va avalar els canvis en la celebració de la Diada que ha adoptat el Govern.

El diputat al Congrés i exdelegat del govern espanyol a Catalunya Joan Rangel, membre de l'executiva del PSC, va criticar, però, l'acte.

L'ofrena floral al Fossar és una de les novetats dels actes oficials que el Govern ha introduït ja que considera que es tracta d'un any "excepcional" per la commemoració del Tricentenari de la caiguda de Barcelona durant la Guerra de Successió.

stats