Política 03/09/2014

Iceta veu "al·lucinant" no acatar el TC

El primer secretari del PSC rebutja una consulta "unilateral" i diu que la reforma de la Constitució l'han de votar, en referèndum, tots els espanyols, "també els catalans"

Europa Press
1 min
Miquel Iceta amb el nou líder del PSOE, Pedro Sánchez, aquest dimecres a la seu del PSC / EFE

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha considerat "al·lucinant" que hi hagi qui no vulgui acatar el Tribunal Constitucional (TC), i ha rebutjat que la consulta sobre la independència prevista per al 9 de novembre sigui una decisió unilateral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 8TV el mateix dia de la reunió entre el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el president Artur Mas, Iceta ha afirmat: "Trobo al·lucinant, amb perdó per l'expressió, quan algú digui 'Oh, ara no hem de fer-li cas al TC", i ha recordat que els catalans també van posar el TC en la Constitució que van votar.

Iceta --que també s'ha reunit amb Sánchez aquest dimecres i que comparteix amb ell la voluntat de reformar la Constitució en sentit federal- ha defensat "arribar a un nou acord amb la resta d'espanyols i posar-lo en referèndum i que tothom voti, també els catalans".

Sobre la consulta, ha dit que el PSOE a vegades no accepta que sense votació no hi haurà solució, perquè "quan escolta 'consulta' escolta 'independència", i no imagina que una consulta també pot dur a una millor relació entre Catalunya i Espanya i a una millor unió. Tot i això, ha reiterat que, per compte propi i al marge de l'Estat, Catalunya no aconseguirà ni la consulta ni la independència ni federalisme ni confederalisme, i que el problema de l'articulació d'Espanya "cal resoldre'l amb les lleis que s'han donat tots els espanyols".

stats