Política 27/09/2012

Un institut de Badalona s'afegeix a Montellà i tampoc farà festa el 12 d'octubre

L'equip directiu del centre està d'acord amb la idea dels alumnes de mantenir-lo obert durant el dia de la hispanitat. No s'hi farà classe ordinària, sinó activitats com projeccions de documentals

Marta Bausells
1 min

BarcelonaEls alumnes de l'institut La Llauna, de Badalona, han decidit que el proper 12 d'octubre no faran festa. El motiu? "Uns quants alumnes portem anys creient que la festa de la hispanitat no és una festa a celebrar, i enguany vam trobar que, amb les circumstàncies actuals que viu Catalunya, encara menys", explica a l'ARA Laia Mauri, alumna de primer de batxillerat i una dels impulsors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de formar una comissió d'alumnes amb representants de tots els cursos, els alumnes es reuniran aquest divendres amb els professors que s'han ofert voluntaris a treballar. No es farà classe normal sinó activitats alternatives com xerrades o projeccions de documentals. Els representants dels alumnes ja han parlat amb l'equip directiu del centre, i aquest ha considerat la proposta una molt bona idea, explica Mauri. De moment, 12 professors del centre han confirmat que treballaran el 12 d'octubre.

El centre estarà obert per a alumnes, exalumnes i familiars.

L'escola de Morella també obrirà el dia de la hispanitat per "coherència nacional", en aquest cas a iniciativa de la direcció del centre.

stats