Política 24/04/2014

Mas acusa el PP de voler "imposar una posició minoritària" sobre la majoria sobiranista

Topada del president de la Generalitat amb Sánchez-Camacho, a qui ha retret que intenti ignorar el mandat electoral a favor de la consulta

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat el PP d'"intentar imposar una posició absolutament minoritària", en contra de la celebració d'un referèndum sobiranista a Catalunya, passant per sobre de la majoria parlamentària a Catalunya i "més del 80%" de la gent. "Això és l''ordeno y mando' típic de Madrid i del PP, imposen la seva voluntat sobre tota la resta", ha denunciat Mas en la sessió de control al president de la Generalitat, en el ple d'aquest dijous al Parlament, adreçant-se a la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, Camacho ha negat que la futura llei de consultes pugui donar cobertura legal al referèndum del 9-N, perquè "per molt impecable que sigui la llei, no es pot preguntar" si Catalunya ha de ser independent. A més, Camacho ha destacat que la nova entitat espanyolista Societat Civil Catalana representa la "majoria silenciosa" de Catalunya que està en contra del procés del dret a decidir.

Després que Camacho l'advertís dels perills que implica el camí sobiranista, Mas ha confirmat que, en efecte, Catalunya és "en un camí perillós" per les amenaces que aboquen les institucions espanyoles. "L'Estat és l'Estat, ho he notat en la meva pròpia pell", ha afegit.

D'altra banda, Mas ha refusat pronunciar-se –com li exigia el president de Ciutadans, Albert Rivera– sobre els advertiments de Brussel·les per les conseqüències de la independència de Catalunya en relació amb la seva pertinença a la Unió Europea. Mas ha remarcat que no es pronunciarà fins que no hi hagi una postura "oficial" de les institucions europees, fruit d'una petició també oficial d'un estat membre. Espanya, ha recordat, fins ara no ho ha demanat.

stats