Política 18/01/2016

Munté demana que el termini de 18 mesos per a la desconnexió no es converteixi en una "cotilla"

La consellera de la Presidència diu a Catalunya Ràdio que l'objectiu de l'actual legislatura "és fer viable la independència" i que "si és amb 18 mesos, millor"

Ara
2 min
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' / @maticatradio

BarcelonaLa consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, considera que el termini de 18 mesos per a la desconnexió no ha de ser una "cotilla", ja que "l'objectiu és fer viable la independència". En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Munté ha assenyalat que els 18 mesos "és un termini pactat, però sabent que l'important és fer-ho bé", i ha afegit que "si pot ser amb menys temps, millor; però si en necessitem una mica més fer-ho més bé, on és el problema?", ha conclòs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Munté ha negat divergències entre CDC i ERC sobre els terminis per a la desconnexió i ha indicat que un dels encàrrecs que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha traslladat als seus consellers és que s'esmercin a assegurar una "bona comunicació" sobre el que fa el Govern, la "voluntat del qual és treballar de manera col·legiada".

Compromís a les empreses subministradores de llum, gas i aigua

La consellera ha admès que aconseguir l'aprovació dels pressupostos del 2016 "és important", però ha afirmat que amb la prorroga pressupostària hi ha diverses mesures del pla de xoc social que poden tirar endavant, amb la urgència posada en fer front a la pobresa infantil, l'emergència habitacional i la pobresa energètica. Sobre aquest últim punt, la consellera ha demanat el compromís a les empreses subministradores de llum, aigua i gas perquè facin donacions al fons públic de la Generalitat, que és de 10 milions d'euros.

Ha confirmat la informació que publica avui l'ARA segons la qual la Generalitat s'esborrarà de 7 processos judicials contra activistes. Munté ha assegurat que li consta la "predisposició" en casos que no consti "cap lesió" ni de funcionaris ni de béns públics.

stats