CDC I EL CAS PALAU
Política 17/03/2011

L’oposició en bloc exigeix explicacions de Mas

Tots els grups parlamentaris de l’oposició han demanat en bloc al president de la Generalitat i secretari general de CDC que doni explicacions sobre les imputacions de l’extresorer de CDC i d’un càrrec de Ferrovial pel suposat cas de finançament irregular del partit mitjançant el Palau de la Música

M.colomer
2 min

BarcelonaTant el PP com ICV-EUiA, ERC, C’s i SI han comparegut minuts després de conèixer-se el nou tomb que ha fet el cas Palau –un segon cas Palau, per ICV-EUiA– per exigir que Artur Mas doni explicacions. ERC i ICV-EUiA consideren que el jutge ha vingut a confirmar les conclusions a què va arribar la comissió d’investigació parlamentària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la portaveu ecosocialista al Parlament, Dolors Camats, la suposada trama de finançament irregular de CDC “s’està demostrant que no és només una construcció” imaginària. Camats espera que no calgui demanar la compareixença al Parlament de Mas perquè confia que “per responsabilitat” compareixerà per iniciativa pròpia.

Igualment, la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, s’ha “felicitat” per les imputacions que, a parer seu, demostren que existeix una “trama política paral·lela al cas Millet”. Simó ha reclamat a Mas que si té interès en col·laborar amb la justícia obri una investigació interna a CDC per depurar responsabilitats. Tant ella com Camats han considerat que la imputació també deixa en evidència l’error de CiU, que alerta que va fer canviar de criteri els serveis jurídics de la Generalitat perquè el Consorci del Palau fes marxa enrere amb la petició d’imputació d’Osàcar i l’exdirigent del PI i dirigent de CDC Àngel Colom coincidint amb el canvi de Govern.

També el portaveu adjunt del PP al Parlament, Pere Calbó, ha opinat que Mas ha de sortir a donar explicacions, perquè la imputació tant d’Osàcar com de l’exdirectiu de Ferrovial “deixen en molt mal lloc els que han efensat aferrissadament” l’extresorer de CDC, entre els quals hi situa Artur Mas. A més, ha lamentat que aquestes imputacions debiliten i “deixen en evidència” l’executiu català.

Més enllà ha anat el diputat de Solidaritat Alfons López Tena, que ha subratllat la importància de les imputacions, perquè “implica que el jutge considera que hi ha indicis de delicte”. Si bé ahir s’alineava amb CiU per vetar la compareixença al Parlament del secretari del Govern perquè expliqués el canvi de criteri amb la petició d’imputacions –creu que els partits no actuaven amb finalitat de transparència, sinó partidista-, avui ha demanat que s’apliqui “tot el pes de la llei” si es confirma la trama de finançament irregular de CDC. També el seu company al grup mixt, Jordi Cañas (C’s), ha considerat que el jutge veu “indicis sobrats” de delicte, i ha clamat: “És el moment que Artur Mas doni la cara”. “l’ombra de dubte no pot planar sobre el president de la Generalitat, ha conclòs".

stats